Skip to content

2. desember 2010

Interesser/ Å tøye dem for langt

2.12: “Kanskje er det min egen feil, kanskje en ren tilfeldighet, men jeg er opptatt med så mange ting – både rent praktiske og mer personlige, hvor det gjelder følelsene mine, ja, livet selv – at det kommer til å ta alle mine krefter å komme gjennom dem, eller over dem (Karen Blixen).

Kvinner som gjør for mye, forveksler iblant sunn arbeidsglede eller lidenskap for arbeidet med arbeidsnarkomani. Lidenskapen går over til arbeidsnarkomani når den blir ødeleggende for en selv og andre. Arbeidsnarkomani er ikke å dyrke sine interesser. Arbeidsnarkomani gir oss ikke tid til å dyrke våre interesser i det hele tatt.

Det hender vi strekker oss for langt når vi dyrker våre interesser. En arbeidsnarkoman vet ikke hvor grensen går. Hun bare dynger på mer og mer. En kvinne som har et sunt forhold til sine interesser, gir dem den tiden de fortjener og har glede av dem.

Interessene mine gir meg et rikere liv, men ikke når jeg føler meg tvunget til å dyrke dem.”

Read more from Meditasjon

Legg inn en kommentar