Skip to content

18. november 2010

Skikkelig godt alternativ

IMG_0183

Nok et brød som virkelig er mer som et brød. Her er det dog litt mel. Dette smakte meg mye bedre enn mange av alternativene jeg har prøvd, og så lenge jeg ikke spiser det hver eneste dag så går det ikke så verst Smile

IMG_0186

Jeg fant denne oppskriften hos en annen blogger (se link under oppskriften) – og det er jeg jammen glad for Smile

Basis:
1 beger cottage cheese
5 store egg
ca 1/2 dl olje (Raps, solsikke el.l fordi olivenolje vil sette smak)

Kjøres glatt med stavmikser eller foodprossessor

Lag så følgende mix:

3 ts bakepulver
3 ts splenda (du kan bruke det kunstige sukkeret du er vant til) – Jeg tok helt uten søtningsmiddel!
2 ts salt
2 ts fiber husk (alternativt psyllium husks)
2 ts johannesbrødkjernemel/Nestargel (du finner det i helsekost butikker)
60 g kruskakli
4 ss glutenfritt mel
40g  linfrø
40 g valnøtter
40 g solsikkefrø
40 g sesamfrø

Rør alt sammen og la det stå å svelle på benken i 20 min

Legg alt i en brødform (ca 1,5 liter) som som du har kledt med bakepapir.

Press alt godt ned og lag en jevn glatt  overflate.

NB! Stekemetoden er viktigst hvis du ønsker brød med stekeskorpe

Sett inn brødet på 180 grader. La det steke ca 25 min.
Skru ned varmen til 150 grader. La brødet steke ca 40 min.

Ta ut brødet og velt det ut av stekeformen. Fjern bakepapirett.

Legg det på rist i ovnen. Skru opp igjen til 180 grader, la stå i 15 – 20 min.

Avkjøl på rist.

Smaker godt med all slags pålegg Smile

Lykke til Smile

http://vidarius.blogg.no/1286699313_lavkarbo_brd_bare_m_p.html

Legg inn en kommentar