Skip to content

20. september 2010

Makt/ Mot

20.9: “Selv feiginger kan tåle strabaser; bare de modige kan tåle uvisshet (Mignon Mc Laughlin).

Før vi begynte arbeidet med å overvinne avhengigheten vår, trodde vi aldri vi skulle klare å holde ut uvissheten ved å leve. Vi trodde at hvis vi bare kunne styre det hele og bestemme hvordan folk skulle se på oss, hvordan barna våre skulle klare seg, hvilke fremskritt klientene våre gjorde – da ville vi være trygge.

Etterhvert som vi har latt illusjonen om å ha kontroll fare, syns vi riktignok at livet er ganske skremmende iblant. (Det var det jo før også, selvfølgelig, men da tillot vi oss ikke å kjenne etter.) Nå ser vi at det også gir rom for overraskelser vi aldri hadde drømt om, og for spennende, uvisse situasjoner vi takler godt, og som gir rom for utvikling.

Jeg syntes alltid det var så tappert å lide. Nå ser jeg at det kreves et helt spesielt mot å leve.”

Read more from Meditasjon

Legg inn en kommentar