Skip to content

14. september 2010

Surfe rundt på nettet

Som en god blogger skal jeg forsøke å få med meg det som skjer rundt på nettet også, det er ikke lett å ta tid til det i en vanlig, småstresset hverdag. Og da tenkte jeg at jeg burde se litt på det som angår meg for tiden. Nemlig overvekt, noe som ikke bare er mitt problem, men et økende samfunnsproblem. Ikke for at jeg ønsker å la samfunnet ta skylden for noe jeg har gjort, men det er ikke til å stikke under en stol at sunn mat ikke er direkte billig i Norge.

Jeg fant selvfølgelig en debatt på vg.no; folkets vg http://vgd.no/samfunn/aktuelt/tema/1597369/tittel/blir-overvektige-sjikanert – jeg ble helt målløs når jeg ser hvor utrolig slemme noen mennesker er. Jeg er så utrolig heldig å omgås venner og kollegaer som virkelig ikke viser meg at de blir frastøtt av min overvekt – det er nok heller slik at jeg opplever problemer som ikke eksisterer. I mine tanker tror jeg at andre mister sin apetitt når jeg spiser, selv om jeg er flink til å spise med kniv og gaffel eller skje der det skal til. Jeg bruker serviett som alle andre og jeg spiser rolig og sunt. Jeg konverserer med de jeg sitter sammen med og jeg ler og koser meg, akkurat sånn som alle andre. Jeg har bare ett problem med vennene mine, de sier at de aldri har sett på meg som tjukk – og DET kan jeg virkelig ikke forstå.

Denne vg-diskusjonen startet pga denne artikkelen på aftenposten.no: Hva gir tynne mennesker rett til å fordømme meg fordi jeg er tjukk?? http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3806243.ece Jeg blir igjen overrasket. I artikkelen kan jeg lese: «Folkehelserapporten 2010» viser at i de siste 20 årene har hele den voksne, norske befolkningen lagt på seg. Vi er færre tynne og normalvektige, og vi er flere med overvekt og fedme. Vi lever i et fedmeskapende samfunn, og det er grunn til bekymring når langt over halvparten av befolkningen er overvektige og én av fem har fedme, sier overlege Haakon Meyer i Folkehelseinstituttet.

Jeg kjenner jeg får medfølelse for den unge kvinnen i intervjuet. Hun har nok noen flere kilo enn meg å slite med, men jeg kjenner meg igjen i en del av det hun beskriver. Jeg har også blitt sjekket opp av menn på disko, som forteller meg at jeg er en av de vakreste kvinnene de har møtt, bare synd du er så feit. Og det skjedde ikke bare som et engangs tilfelle, men et par ganger. Jeg må jo innrømme nå at det faktisk gjør litt vondt. Jeg var edru ved to av disse anledningene, så det forsterker vel opplevelsen også?

Konklusjonen av denne surfinga er at jeg skal ikke søke mer på overvekt, jeg må søke på noe mer positivt og hyggelig enn som så. Jeg skal ikke dra meg selv ned mer, jeg skal bare være snill mot meg selv og bygge meg selv opp nå. Jeg vil tenke positive tanker, jeg vil så gjerne greie det – og da vil jeg jo ikke tenke på alt det vonde denne overvekten har medført i livet mitt.

Så hvis du har kommentarer å komme med – så ønsker jeg av hele mitt hjerte at de skal være oppbyggende og ikke nedbrytende. Som du ser så hjelper media og jeg selv til med den nedbrytende tankegangen. Winking smile

Legg inn en kommentar