Skip to content

19. august 2010

Utmattelse

19.8: “Jeg misbruker både mat og koffein når jeg er for sliten til å få gjort jobben eller bli ferdig til rett tid (Anonym).

Ingen er avhengig av bare én ting. Avhengighet vokser i klaser. Ganske ofte bruker vi én avhengighet for å underbygge eller skjule en annen. Når kroppen er for trøtt og overarbeidet, bruker vi kjemisk stimuli eller mat for å holde det gående. Når vi er for oppspilte til å lande etter å ha klart en frist, bruker vi mat, alkohol eller medisiner til å roe oss ned igjen.

Vi har til og med tydd til sunne aktiviteter for å støtte opp under vår travelhet og arbeidsnarkomani. Trening er sunt. Uheldigvis blir den også en del av problemet hvis vi trener frenetisk eller bare gjør det for å styrke kroppen, slik at vi kan arbeide enda mer. Alt kan brukes til å holde oss fast i misbruket.

Det er ikke hva jeg gjør, men hvordan jeg gjør det, som til syvende og sist blir avgjørende.”

Read more from Meditasjon

Legg inn en kommentar