Skip to content

27. Juni 2010

Handlingskraft

27.6: “Vil du at noe skal bli skikkelig gjort, så få et grepa kvinnfolk til å gjøre det. (Bette Davis)

Hvis det er noe vi ”grepa kvinnfolk” kan, er det å få ting unna. Kvinner er så praktisk anlagt. Vi har en fabelaktig evne til å se hva som må gjøres. Brette opp skjorteermene og gjøre det. Det er sjelden vi føler oss så stolte, for jålete eller for overlegen til å gjøre det som trengs.

Av og til overser vi hvor viktig dette praktiske grepet om hverdagen er. Vi venter på den store inspirasjonen, den viktige anerkjennelsen eller det store gjennombruddet. Men livet består jo av vanlige oppgaver som må gjøres. Av og til ser vi ikke hvor viktig noe er bare fordi det er så dagligdags og ordinært. Det vi gjør er viktig, og vi gjør det godt. Ser vi ikke det, er det en form for uærlighet. Og vi vil da vel ikke være uærlige?

Jeg er et ”grepa kvinnfolk”. Bette Davis satte i hvert fall på pris på slike som meg. Kanskje jeg skal prøve å godta meg selv også” :-)

Dette var dagens meditasjon for kvinner som gjør for mye. Jeg er jo veldig flink til å brette opp armene og gjøre alt mulig. Skru sammen bordet på kontoret når det ikke passer helt for meg. Lage mat, vaske opp, ta i et tak der andre trenger hjelp. Min største utfordring er å la andre delta! La andre hjelpe til! Jeg er oppdratt til å greie alt selv, og det gjør jeg – uten tvil. Og jeg er evig takknemmelig for alt jeg kan. Problemet mitt er at jeg gjerne vil ha det gjort NÅ, og ikke etter hvert – da gjør jeg det heller selv, og gjett om det er flere som har funnet ut det – og utnytter det!! Det er ikke rart jeg føler meg litt sliten av og til!? Det er jo en fin måte å slippe å tenke også da 😉 bare gjøre. En handlingens kvinne :-)

Jeg vet at jeg er praktisk anlagt, jeg er løsningsorientert og prøver å få til det meste :-) og det håper jeg at jeg kommer til å gjøre hele livet :-)

Legg inn en kommentar