Skip to content

28. november 2011

Dag 145 – Overvekt sitter mellom ørene, det er tankene dine som er med på å holde vekten høy

Dag 145:

Hvis du ønsker å gå ned i vekt, så er det viktigste – mer enn noe annet – å føle glede og å være lykkelig nå, til tross for vekten din. Hvis du kan føle glede nå, til det punktet hvor du føler deg så bra at vekten ikke spiller noen rolle lenger, da vil den falle bort. Det eneste som holder vekten er din motstand mot den, og når du er glad vil du gi slipp på motstanden om vekten din, og dermed vekten din.

Ta en Ole Brumm når du føler deg overvektig

Vel, endelig fikk jeg delt en Ole Brumm med deg. Han er deilig og rund og syns i grunnen det er ganske flott. Dagens tekst antyder at overvekt sitter mye mellom øra – som jeg sier det når noe sitter i psyken eller i tankene. Jeg har ofte tenkt på at overvekt er med på å beskytte kropp og sjel mot vanskeligheter og utfordringer. Jeg ser ikke bort fra at det kan være en del av overvekten. Jeg er selvfølgelig 100% klar over at overvekt stort sett kommer fra for høyt inntak av næring i forhold til bruk og forbrenning. Men ingen kan fortelle meg hva som kom først av høna og egget heller. Forskning viser stadig at overvektsproblematikken er mer kompleks og komplisert enn at den overvektige spiser for mye mat og godteri, ingen ting er så sort/hvitt lenger.

I følge dagens tekst er det BARE å endre på tankesettet og følelsene våre i forhold til overvekt – og VIPS på mystisk vis vil overvekten bare fordufte. Jeg tror at hvis følelsen endres og tankene like så vil det bli enklere å være aktiv, spise sunnere, være glad, danse litt, rocke kroppen litt og så er det ikke noe hokus-pokus i at kroppen mister vekt.

damn

Ha en fortreffelig mandag – og gjør som Ole Brumm – kast speilet og den flotte damen fra 50-tallet – lev lykkelig og ikke bry deg om det som plager deg Smilefjes som blunker (Jeg må nesten le når jeg blir halv ironisk – for i mitt hode er det ingen enkel vei til hverken lykke eller en slank kropp).

 

– Trinity

Legg inn en kommentar