Skip to content

Archive for

31
des

Dag 177 – Å gi føles bra, å ofre føles ikke så bra – så begynn å gi i stede for å ofre

Dag 177:

Det er stor forskjell mellom å gi og ofre. Å gi fra et hjerte som er overfylt føles så bra. Ofre føles ikke bra. Ikke forveksle de to – de er diametralt motsatte. Ett avgir et signal om mangel og den andre sender ut et signal på mer-enn-nok. Man føler seg bra og man føler seg ikke bra. Offer vil til slutt føre til harme. Å gi fra en full hjerte er en av de mest gledelige tingene du kan gjøre, og loven om tiltrekning vil gripe tak i som signal og overfylle enda mer inn i livet ditt. Du kan føle forskjellen.

Å gi føles mye bedre enn å ofre

Jeg gir av meg selv mye mer enn jeg ofrer av meg selv for tiden – og det føles mye bedre. Før gikk jeg rundt og var mye bitter fordi jeg følte at jeg ofret så mye av meg selv uten å få noe tilbake. Det føltes etterhvert ut som at folk ikke var takknemlige for å få hjelp lenger – det føltes som det var en selvfølge at jeg skulle stille opp og hjelpe til, MEN det var jo bare min følelse av det hele. Det var bare min oppfattelse. Selvfølgelig var folk takknemlige, men i og med at jeg alltid tilbyr meg så kan jeg ikke forvente noe tilbake heller – jeg holder på å lære meg å la andre be om hjelp. Kanskje treger de ikke eller ønsker de ikke min hjelp, men de våger heller ikke å si nei når jeg tilbyr meg. Så nå er det bare jeg som må jobbe med å la være å være på tilbudssiden hele tiden. Kanskje blander jeg meg for mye inn i andres liv?

Jeg har uansett funnet ut at jeg gjerne gir av meg selv uten å forvente noe tilbake. Jeg liker jo å gi av meg selv, jeg liker å være til hjelp, men jeg vil ikke være til bry. Bitterheten forsvant da jeg sluttet å føle at jeg ble utnyttet, men gleden dukket opp da jeg skjønte at jeg faktisk syns det er godt å gi av meg selv. Når jeg også tillot meg selv å bare gi det jeg hadde råd til så føltes det også utrolig mye bedre å gi. Før har jeg gitt over evne i gaver til andre, selv om jeg ikke har hatt pengene til å være med på gaver så har jeg gjort det. Og det har ofte endt i at jeg ikke har betalt regninger og hatt råd til mat. Nå har jeg sluttet med det – jeg er den jeg er og jeg har det jeg har. Take it or leave it – og jeg har jo sett at noen venner blir borte, og jeg kan tenke at det handler om status og det gjør ikke noe. Jeg er takknemlig for den tiden jeg har hatt og alt det jeg har lært og erfart. Nå tar jeg mer en dag av gangen og deler av det jeg har. Jeg føler meg bedre og får en annen ro inne i meg.

 

– Trinity