Skip to content

Archive for

11
des

Dag 158 – Endre fokus og begynn å tenk på alle de gode tingene som er flott med DEG

Dag 158:

Du må endre fokus og begynne å tenke på alle de tingene som er flott med Deg. Se etter det positive i Deg. Etter som du fokusere på disse tingene, vil loven om tiltrekning vise deg flere gode ting om Deg. Du tiltrekker deg det du synes om. Alt du har å gjøre er å begynne med en langvarig tanke om noe godt ved Deg selv, og loven om tiltrekning vil svare ved å gi deg mer av det du tenker. Se etter de gode tingene om Deg. Søk og dere skal finne!

buddha1

Er det lenge siden jeg satte meg ned og så på mine positive og gode sider? Ja, det er det helt sikkert. Jeg tenker på det innimellom, men det renner like fort ut som sanden i timeglass. I går fikk jeg en påminnelse om at jeg er sta – og da sta på en god måte. Jeg har aldri sett på meg selv som sta, men om det er utholdende i sta så er jeg det.

Glad og har et lett “utenpå-humør” – det er meg også, og jeg ser i den nye jobben min at det er virkelig smittsomt med godt humør. Da jeg jobbet i Molde for en god tid tilbake fikk jeg beskjed av mine kollegaer å dempe den gladheten jeg følte på morgenen, og jeg gjordet det – for dem ble glad truende og utmattende. Når jeg går på jobb (spesielt) legger jeg igjen et evt dårlig humør i bilen eller på trappen hjemme (slik at vinden kan ta det).

Lyttende og et godt medmenneske. Det er også en god side ved meg. Snillhet har jeg også en stor porsjon av (skjønt jeg har begynt å skjule det mer og mer etter å ha følt følelsen av utnyttelse mang en gang). Smart – jeg lærer faktisk vanvittig raskt – jeg tar til meg og forstår de utroligste ting veldig kjapt, og når det igjen skjer på en ny jobb med helt andre oppgaver enn jeg noen gang har hatt så forstår jeg at det faktisk stemmer.

Nå kjenner jeg at tankene lett vandrer mot de tingene jeg ikke er så god på. Fokuset glir lett mot det negative når jeg vil konsentrere meg om det positive, merkelig. Janteloven tillater meg ikke å skrive mer positivt om meg selv her, for det kan bli skryt. Og skryt er jeg ikke så flink til. Skjønt jeg har blitt flinkere til å sette ord på hva jeg er god til – så får jeg da høre det av såkalte venner at “du er flink til så mye du” og så kan jeg høre sarkasmen i stemmen deres – og vips så forsvinner den lille følelsen av selvstyrke. Nå har jeg forstått at det er makt i å våge å si hva jeg er flink til og kommer nok til å gjøre det mer og mer. Jeg skal ikke bry meg så hardt med de som er misunnelige fordi de ikke greier å sette ord på sin egen verdi. Jeg er verdifull for meg. Uten meg hadde jeg ikke vært den jeg er i dag. Uten meg hadde jeg kanskje endt opp i kassen på Rimi som mine gymnaslærere Midsem Olsen og Haugen Lundemo mente jeg var best egnet til. Jeg kan enda ikke forstå at de kunne sitte og ri sin stolte hest mens di rakket ned på ungdommer som slet med skolegangen og livet. Det var ikke lett å være ungdom den gangen jeg var det, ei heller den gangen mine foreldre var det og så viser det seg at det fortsatt ikke er lett å være ungdom. Så hvis de skal være gymnaslærere så får de da lese seg opp på både pedagogikk og psykologi i forhold til hvordan vi behandler og samhandler med ungdommene. Det hjelper ikke et gram på selvtilliten til noen å få høre noe sånt i alle fall. Det har faktisk vært med å gjøre meg veldig var på kritikk.

Etter jeg endte opp med treårig høgskole gikk jeg rundt og håpet at disse lærerne skulle få vite det – at jeg hadde greid meg mye bedre enn det de trodde. Men jeg har ikke så mye kontakt med mitt barndomssted og derfor ble det ikke til at jeg opplyste dem om det – så ble det 4 nye år på universitetet – og alt behov for å vise dem forsvant. Jeg skjønte at det er bare jeg som går rundt og tenker på det – de husker sikkert ikke en gang hvem jeg er, og dermed forsvant all trang til å vise dem. Nå vil jeg heller bruke dem som et eksempel på hvordan vi ikke skal tråkke hverandre ned – la oss heller være med og styrke hverandre slik at vi bare blir flinkere og flinkere til å se våre gode sider, men også å tenke på dem oftere og oftere. Jeg er flink til å veilede andre, jeg er lydhør, jeg er observant, jeg er snill, jeg er god, jeg er omsorgsfull, jeg er lattermild, jeg tar ikke meg selv så høytidelig, jeg rister av meg urettferdighet og går videre, jeg er sterk, jeg er hyggelig, jeg er sosial, jeg er intelligent, jeg er smart, jeg er trivelig, jeg er flink til å holde på hemmeligheter, jeg er en god venninne, jeg er flink i språk, jeg er en stabil grensesetter og jeg er glad i meg selv og andre. Ja, det var ikke så vanskelig å finne flere gode ting når jeg bare fikk ristet av meg noe av janteloven og de to små figurene fra gymnaset som sitter på ene skulderen min og forteller meg at jeg ikke kan noe og ikke betyr noe. Nå har jeg kanskje børstet dem bort én gang for alle.

Med ønske om en fantastisk 3. søndag i advent til deg!

3. søndag i advent

 

– Trinity