Skip to content

Archive for

7
des

Dag 154 – Vi skaper våre egne liv og kan ikke holdes ansvarlig for andres lykke

Dag 154:

Vi er hver skaper av våre liv gjennom våre tanker og følelser, og slik kan du ikke holde deg ansvarlig for andres lykke. Det er umulig for deg å være ansvarlig for noen andre, fordi du ikke kan hoppe inni noen andre og tenke tanker og føle følelser for dem. Fokuser på glede, og være en ispiration for alle rundt deg.

Fokuser på glede og vær en inspirasjon for alle rundt deg - på den måten kan du være ansvarlig for lykken

Jeg så nylig et program om krydderøyene Zansibar utenfor Afrika. Her har de måtte endre holdninger og væremåte for å overleve. Endringene er små og ligger hos den enkelte og dermed ser det ut til at disse menneskene nå holder på å komme seg ut av ekstrem fattigdom og dårlig helse. En kvinne sa hun tjente en halv amerikansk dollar om dag, og at det var lite, men det var i alle fall en halv dollar mer enn ingenting og med denne halve dollaren hadde hun mulighet til å sende sine barn til skole – slik at hennes barn kunne få det mye bedre enn henne selv. Jeg ble helt rørt over de tankene og holdningene fra denne kanten av verden, spesielt når jeg nå jobber i en kommune med en av de høyeste fattigdomsratene i et av verdens rikeste land. Det er en kommune som er satt under ROBEK registeret og som skal spare i alle bauer og kanter, her er det virkelig ikke en slik tankegang eller holdning som er rådende. I gårkveld begynte det å snø pittelitte granne og da kom jeg på at kommunen faktisk kan spare en god del på den unødvendige snøryddingen de drev med forrige vinter.

Det aller beste er virkelig å huske at jeg kan ikke være til for andre, men for meg selv – jeg kan gjøre meg selv glad og dermed påvirke andre til å være glade. Mitt eneste ansvar er å ta vare på meg selv, leve et godt liv for meg selv – være glad og ren og ellers pen og finne det som gleder meg – på den måten er jeg klar til å være en inspirasjon for mine medmennesker.

Med ønske om en gledesrik og inspiratorisk dag.

 

– Trinity