Skip to content

Archive for

13
des

Om å ønske seg noe til jul…

Så er vi her igjen, julen står for døren og alle lurer på hva jeg ønsker meg – og jeg lurer på hva andre ønsker seg. Jeg ønsker meg så mangt, og ingenting. Det jeg ønsker meg koster så mye at det går ikke an å ønske seg det til jul. Så kanskje jeg bare burde ønske meg “Flax-lodd” eller “Lotto-kupong” for de koster ikke all verden og kan gi pengegevinst så jeg kan kjøpe meg det jeg ønsker meg. Jeg vil jo ikke være ufin og fortelle noen hva jeg egentlig ønsker meg heller… så da står jeg med et dilemma… Dessuten har jeg funnet ut at jeg er ganske kresen og kravstor til ting. Det betyr vel at jeg har blitt mer materiell med årene? Huttetu, det vil jeg vel ikke innrømme – knapt for meg selv. Jeg som alltid har vært så stolt over å ikke være opptatt av det materielle. Kanskje nettopp derfor har jeg blitt det? Har det kommet snikende inn på meg? Eller har det ligget latent i meg hele livet?

Dette fikk meg til å tenke – på noen av ønskene mine – og dermed begynte jeg å lete etter bilder som kan hjelpe meg å skape en drøm om mine ønsker. Så fikk jeg en idé av en bekjent som hadde gjort noe lignende og jeg hermet etter henne. Og VIPS kom deler av ønskelisten fram.

onskeliste700pix

Jeg ønsker meg reiser – til fjerne strøk, storby og villmark og til havet (Namibia, Alaska, Bahamas, New York City, Berlin, Italia med Roma, Frankrike med Paris og Provance – både nye og gamle reisemål).

Jeg ønsker meg klær, tilbehør, romantikk, keramikk engel med boksehansker, engle bilde av Grimsmo-Nielsen, iPad, skinnveske fra Jack George og sist, men ikke minst fotoutstyr og fotokurs.

Refleksjon rundt juleønsker har ført meg et hakk videre; julenissen. Er det gårdsnissen som gir oss julemirakel eller er det den amerikanske nissen som kommer med alle gavene? Jeg håper bare at nissen (eller alle mine nære og kjære) kommer med gaver i år. Og med positiv tenking så skal jeg forsøke å drømme litt mer hver eneste dag.

snart_kommer_nissen

13
des

Om å bli"

13.12: “Man blir ikke født kvinne, man utvikler seg til å bli en (Simone de Beauvoir).

Vi lever i et samfunn som legger så stor vekt på ungdom, utseende og skjønnhet at det finnes få modeller for kvinnelighet.

Uten at vi aner hvordan det skal skje, blir det plutselig ventet av oss at vi skal fremstå som kvinner, og ha en voksen kvinnes visdom og tyngde.

I et samfunn som kjenner lite til endringsprosesser, er den herskende oppfatningen at man er liten pike helt til man plutselig er blitt kvinne. I vår seksualiserte kultur forbindes det å bli kvinne nesten alltid med vår seksualitet. Å være kvinne er mye mer enn å være seksuelt aktiv og sette barn til verden. Å være kvinne er en prosess som gradvis setter oss i stand til å gi alt vi har å by på som mennesker, til oss selv og til våre medmennesker.

Jeg er i ferd med å være kvinne. Det er en prosess, ingen statisk tilstand.”