Skip to content

Archive for

19
nov

Å bruke tiden

19.11: “Jeg bruker så mye tid på tidsplanlegning at jeg ikke får gjort annet (Anonym).

Vi kan bli så opptatt av et nytt hjelpemiddel at hjelpemidlet selv blir et nytt kors å tekkes med. Vi blir nærmest slaver av det.

Tidsplanlegning er viktig. Det kan hjelpe oss til å se hvordan vi bruker tiden. Det kan hjelpe oss å arbeide mer effektivt og få oss til å gjøre ting på nye måter. Ingen av oss er så effektive som vi kan bli, og effektivitet er nyttig.

På den annen side er det slik at hvis vi bruker et hjelpemiddel som støtter opp under arbeidsnarkomanien vår, blir det en del av problemet. Desverre er alle avhengige flinke til å ta i bruk alt som kan tjene til videre misbruk.

Etterhvert som vi kommer over trangen til å gjøre for mye, blir vi bedre i stand til å vurdere om slike hjelpemidler vil bidra til å gi oss et roligere og sunnere liv.

Jeg vil være åpen overfor hjelpemidler som kan gi meg et bedre liv.”

19
nov

Et stille sted og når fotografering blir etikk

Forleden ettermiddag dro jeg innom Universitets biblioteket på Blindern. Der er det virkelig godt å være. I denne eksamenstida, når alle pugger og leser til eksmen er det et energinivå som tangerer kokepunktet. Jeg kjente det var godt å slippe å være i det stresset, men bare sitte der og jobbe litt med egne ting.

Jeg lurte meg til et bilde, for det er veldig estetisk godt for øyet i lesesallandskapet også. Nok en app på iPhonen lot meg manipulere bildet slik at ingen av de personene som,ufrivillig, kom med på bildet ble borte. Jeg tenker ofte på det. Etisk sett er det ikke snilt å ta bilde av mennesker og vise de fram, uten vedkommendes viten og godkjennelse. Samtidig som det kribler i magen etter å ta bilder av mennesker. Det blir bare så tidkrevende og slitsomt om jeg må få godkjenning før evt bruk av bildet. Jeg vet ikke hvordan jeg ville reagert om jeg plutselig kom på en utstilling og plutselig så et bilde av meg selv, eller på Internett. Derfor tar jeg bilder av andre ting.