Skip to content

Archive for

18
nov

Skikkelig godt alternativ

IMG_0183

Nok et brød som virkelig er mer som et brød. Her er det dog litt mel. Dette smakte meg mye bedre enn mange av alternativene jeg har prøvd, og så lenge jeg ikke spiser det hver eneste dag så går det ikke så verst Smile

IMG_0186

Jeg fant denne oppskriften hos en annen blogger (se link under oppskriften) – og det er jeg jammen glad for Smile

Basis:
1 beger cottage cheese
5 store egg
ca 1/2 dl olje (Raps, solsikke el.l fordi olivenolje vil sette smak)

Kjøres glatt med stavmikser eller foodprossessor

Lag så følgende mix:

3 ts bakepulver
3 ts splenda (du kan bruke det kunstige sukkeret du er vant til) – Jeg tok helt uten søtningsmiddel!
2 ts salt
2 ts fiber husk (alternativt psyllium husks)
2 ts johannesbrødkjernemel/Nestargel (du finner det i helsekost butikker)
60 g kruskakli
4 ss glutenfritt mel
40g  linfrø
40 g valnøtter
40 g solsikkefrø
40 g sesamfrø

Rør alt sammen og la det stå å svelle på benken i 20 min

Legg alt i en brødform (ca 1,5 liter) som som du har kledt med bakepapir.

Press alt godt ned og lag en jevn glatt  overflate.

NB! Stekemetoden er viktigst hvis du ønsker brød med stekeskorpe

Sett inn brødet på 180 grader. La det steke ca 25 min.
Skru ned varmen til 150 grader. La brødet steke ca 40 min.

Ta ut brødet og velt det ut av stekeformen. Fjern bakepapirett.

Legg det på rist i ovnen. Skru opp igjen til 180 grader, la stå i 15 – 20 min.

Avkjøl på rist.

Smaker godt med all slags pålegg Smile

Lykke til Smile

http://vidarius.blogg.no/1286699313_lavkarbo_brd_bare_m_p.html

18
nov

Å godta/ Ærgjerrighet

18.11: “Jeg lengter etter å utføre en stor og edel dåd, men min største plikt er å utføre små oppgaver som om de var store og edle (Helen Keller).

Utrolige ord fra et menneske hvis liv i seg selv var ”en stor og edel dåd”! Gjennom ordene til Helen Keller kan vi fornemme at hun har godtatt livet sitt helt og fullt. Vi får et glimt inn i en paradoksal sannhet: hvis vi bare tar ett skritt om gangen og hver oppgave for det den er, kan det være vi oppdager at vi også har utrettet store og edle ting. Men hvis vi prøver oss på storverk, kan vi oppleve at vi mister de magiske mulighetene til å gjøre nettopp det vi trenger å gjøre.

Forfatteren Brenda Ueland sier det slik: ”Prøv å finne fram til ditt ekte, ærlige og sanne jeg.” Det jeget vi opererer med i teorien, stiller seg ofte i veien for den vi virkelig er.

Min oppfatning av meg selv behøver ikke stemme med den jeg er. Min oppfatning av arbeidet mitt behøver ikke stemme med det jeg gjør.”

18
nov

Tidkrevende og omfattende

Jeg vil bare fortelle hvor mye tid en sånn slankeprosess virkelig tar! Jeg har aldri tenkt så mye på mat, brukt så mye tid på mat og laget så mye mat som nå. Og da må jeg si at jeg har alltid vært opptatt av å lage god, sunn og fornuftig mat, men dette tar kaka. Heldigvis er jeg flink til å lage mat. Jeg har gode hygieniske rutiner og er fornøyd med resultatene. Det er bare det at nå må jeg se hva som er i all maten jeg lager. Jeg må lage det meste selv. Frokosten er enkel – lapper. Så kommer utfordringene; lunsj – stort sett en eller annen form for salat med nok proteiner. Det er bare det at jeg blir så lei av salat, men kommer ikke på noe som er enklere å lage heller. Straks ferdig med lunsj er det på tide å starte med middag. Det tar tid å komme på noe som smaker litt og som er riktig sammensatt i forhold til dietten. Puh!

Innimellom disse tre måltidene skal det være litt påfyll, har heldigvis lært meg å spise litt mandler – og har de med i en liten boks, slik at de er lett tilgjengelige. Kveldsmat har jeg ikke hatt som tradisjon, så det var veldig vanskelig. Har begynt å lage 1 ss Kesam (vanilje) med 50 g bringebær og 20 g walnøtter og mandler – dette smaker godt og friskt, og det er ikke for mye før jeg skal sove. Har også brukt det som dessert etter middag noen ganger.

Det er en fulltidsjobb å gå på en sånn diett.

Jeg fant en app til min iPhone som har hjulpet meg å holde orden på hva jeg spiser og ca hvor mange kcal det er i det jeg har spist. I tillegg viser den hvor mange kcal jeg bruker på trim – jeg liker sånne tekniske duppedingser Smile har også en flott pulsklokke, men den har blitt så avansert at jeg ikke har greid å lære meg å bruke den – enda Winking smile

Innimellom tar jeg med meg matpakke når jeg skal på besøk til noen, bare fordi det er mye enklere! Det er ikke morsomt, men det er enkelt. Jeg skal ikke legge skjul på at det er slitsomt å forklare for alle hva jeg spiser og ikke. Og hvorfor – akkurat som det ikke syns?? Winking smile