Skip to content

Archive for

16
nov

Laks og blomkollimos

IMG_0184

Nam, dette var faktisk veldig godt. Urtemarinert laks og min deilige mos. Potetmos er helt ut og inn skulle vi ta blomkålmos, men det var det ingen av oss som likte så jeg prøvde meg litt fram til et fremragende alternativ. Blomkål og brokolli mos.

Kok blomkål og brokolli buketter, moses med en stavmikser. Kokes opp med en god skvett fløte og krydder etter smak. Det har virkelig blitt en favoritt. Brokolli og blomkål inneholder en del fiber også, så det blir ekstra bra for kroppen Smile

Blomkollimosen bruker vi til alt fra kjøtt og fisk som vi før brukte poteter eller ris til.

16
nov

Å føle seg gal

16.11: “Galskap og kontroll virker på hverandre. De slår seg sammen og støtter hverandre. Når jeg føler meg gal, tror jeg at jeg må ha kontroll, og når jeg prøver å kontrollere blir jeg gal (Karen M).

Jo galere vi føler oss, desto sterkere føler vi behovet for å mestre tilværelsen. Det er en del av sykdomsbildet. Vi mister evnen til klare og vettuge vurderinger av vår egen situasjon. Vi prøver å gjennomføre oppgaver av vår egen situasjon. Vi prøver å gjennomføre oppgaver som ingen ved sine fulle fem ville prøve seg på, viss på at vi skal klare dem med letthet. Og tendensen til å ta på seg stadig flere oppgaver henger direkte sammne med at vi blir presset mot vår egen tålegrense. Det er vanskelig å si hva som er høna og hva som er egget her. Sannsynligvis påvirker de hverandre gjensidig. Når vi lesser på oss stadig mer, blir vi drevet stadig nærmere et sammenbrudd. Og jo nærmere sammenbruddet vi kommer, jo mer lesser vi på oss.

Når en gjenstand ikke blir påvirket av ytre krefter, er det tregheten som holder den i ro når den er i ro, eller i bevegelse når den er i bevegelse. Vi har et treghetsproblem. Vi trenger påvirkning utenfra. Vi klarer ikke dette av oss selv.”

16
nov

Alternativ til brød

IMG_0181

I går kveld ble jeg så ivrig etter å få litt “vanlig” mat igjen, så jeg måtte forsøke en oppskrift jeg hadde fått. Kveldsmaten ble varmt “brød” med godt pålegg på.

Å prøve på alternativer til brød er ikke enkelt. Jeg har funnet en del oppskrifter og prøvd, men sjelden funnet noe som smaker godt.

Dette brødet for eksempel smaker veldig mye egg. Og siden jeg spiser lapper av egg, cottage chese og havregryn hver morgen så er det ikke egg jeg har mest lyst på senere på dagen…

IMG_0182

Det minner om brød i konsistens, men det er flatt som en tykk omelett.

Her er oppskriften; om noen skulle bli fristet til å prøve.

3 egg

75 g kremost

1/2 dl fløte eller kesam

110 g finhakkede solsikkekjerner

1 ss fiberhusk

1 ts bakepulver

Bland sammen i kjøkkenmaskin og smør røra utover i en firkant på bakepapirkledt liten langpanne. Stek på varmluft 175oC i 20 minutter. Når den er litt avkjølt deles den opp i mindre firkanter.

IMG_0187

Nå er det i allefall mulig å få spist noe pålegg, som jeg savner. Makrell i Tomat, Kaviar, etc