Skip to content

Archive for

26
sep

Karbo-boost

pizza

I går kveld var vi ikke så flinke som vi har vært de siste to ukene. Vi bukket under for å få oss litt “vanlig” mat. Barna skulle ha pizza, noe som virkelig er min favoritt. Så vi gikk i gang og satte deig, hver vår lille pizza. Jeg hakker og skjærer opp ingredienser slik at alle kan ta sine favoritter på sin egen pizza. Dette er en aktivitet vi setter stor pris på i vår familie. Jeg tok peperoni, paprika, oliven, løk, ananas og ost på min. Gjett om det smakte! Dette er en pizza som dekker en vanlig middagstallerken – og hva skjer halvveis i min pizza??? Jeg blir mett!! Stapp mett!!! Så bra tenkte jeg og tok en liten bit til, for smakens skyld.

karamellpudding

Etter middagen avsluttet vi med dessert, hver vår skål med karamellpudding. OG da var det gjort. Magen blåste seg opp som en svær ballong og jeg fikk kramper i magen. Jeg følte meg virkelig ille til mote og det var laaaangt fra det jeg hadde håpet ved å ta et sidesteg i dietten. Vi drakk ikke annet enn farris til maten – noe vi ikke hadde gjort før. Etter et par timer tok jeg meg et glass rødvin og en liten sjokoladebit – 68% mørk uten melk. Jeg bestiller nemlig den sjokoladen jeg liker fra Kristiansand (klikk her for å komme til nettbutikken).

I morgest når jeg våknet var fingrene mine hoven igjen, magen er stinn og jeg har dårlig samvittighet overfor meg selv. MEN jeg føler meg litt mer våken og nyter følelsen av at jeg ikke skal gjøre dette eksperimentet igjen så lenge jeg går på denne dietten. Det kommer til å bli for tøft og vanskelig for meg.

I dag har vi vært på kaffebesøk for første gang gjennom dietten, og det ble stekt og servert vaffler med nyrørt jordbærsyltetøy – også en god favoritt, men vi hadde bestemt oss for at det var i går kveld vi skeiet ut og ikke i dag – så vi var skikkelig stolte da vi dro fra kaffebesøket uten å ha rørt noe av det som ble satt fram, bortsett fra den svarte kaffen da Smile

Jeg angrer litt, for nå vet jeg hvor tøft det blir å komme inn i ketose igjen, men samtidig håper jeg at denne karbo-boosten kan være med å øke motivasjonen til å gjennomføre det jeg startet på.

Dagens frokost var Lapper, Lunsj var salat med skinke og oliven, Middag ble dåhjort med ovnsstekte grønnsaker og blomkål/brokoli purré. Når stebarna er i seng blir det et lite glass rødvin Smile

26
sep

Å bøte på skaden/ Forhold til barn/ Selvbeherskelse/ Selvopptatthet

26.9: “Jeg behandlet barna mine som prosjekter. Jeg styrte livet deres effektivt, ofte på bekostning av deres følelser (Ellen Sue Stern).

Etterhvert som vi ser konsekvensene av å skulle styre både vårt eget og andres liv på en effektiv måte, forstår vi at sykdommen vår, akkurat som alkoholikerens, har voldt dem vi er gladest i mest skade. De blir ofre for vårt misbruk, på samme måte som andre misbrukere – alkoholikere og narkomane – gjør sine familier til ofre.

Vi forstår etterhvert at det vi i vår forvirring trodde var til beste for barna og våre kjære, i virkeligheten var et egoistisk forsøk på å beholde styringen.

Det første skrittet til forandring er å erkjenne hva vi har gjort. Vi må innrømme at vi, kanskje uforvarende, har skadet andre. Hvis det er mulig, må vi forsøke å gjøre det godt igjen.

Når jeg ser tilbake på hvordan jeg har druknet meg i arbeid, er jeg ikke alltid stolt av det jeg har gjort. Jeg håper at jeg fortsatt har sjansen til å bøte på skaden jeg har forvoldt dem jeg er glad i.”