Skip to content

Archive for

9
Aug

Å være tilstede i øyeblikket

9.8: “Å dø er en barsk natt og en ny vei (Emily Dickinson).

Emily Dickinson var midt i sin egen dødskamp da hun sa dette. Hun lot til å være helt nærværende og samtidig åpen for det som skulle komme. Når vi tenker på vår egen død, håper de fleste av oss at vi kan være åpne for det som skjer.

For de fleste av oss som arbeider for mye, vil tanken på å dø og opplevelsen av at vi sakte, men sikkert arbeider oss i hjel, ikke virke skremmende. Det er det å leve livet fra øyeblikk til øyeblikk som gjør oss skrekkslagne, og som vi prøver å unngå.

Heldigvisk kan vi komme over denne skrekken og finne ut at vi har all den omsorg og støtte vi trenger for å kunne leve livet vårt.

Dette er mitt øyeblikk. Jeg vil leve hvert eneste øyeblikk. Da vil døden bli et høydepunkt, ikke en slutt.”

9
Aug

Entusiasme

8.8: “Når jeg først må velge mellom to onder, velger jeg alltid det jeg ikke har prøvd før (Mae West).

Mae West var en tøff dame med ben i nesen, som struttet (intet ordspill tilsiktet) av entusiasme og livslyst. Når vi ser en av filmene hennes eller et intervju med henne, blir vi alltid imponert over den freidige vitaliteten hun legger for dagen. På enkelte måter er hun et godt forbilde.

Vi trenger ikke å bli frekke, og kan vi lære noe om vår entusiasme. Entusiasme er ikke avslepet. Den har skarpe kanter og kan irritere dem som ikke deler den. Mange av oss har prøvd å dempe entusiasmen for ikke å fornærme noen. Vi kan til og med ha satt likhetstegn mellom manglende entusiasme og modenhet. For en sløsing! Da har vi kappet av enda en bit av oss selv.

Min evne til entusiasme og til å være levende henger sammen, og jeg er glad for å ha begge deler.”