Skip to content

Archive for

28
jul

Virkelighet/ Fornektelse

28.7: “Vi fyller sinnet med ord til det renner over! Ordene hypnotiserer og manipulerer oss; de maskerer sannheten for oss selv om den står der rett for våre øyne. For å bli klar over hva som ligger bak ordene, har jeg lært meg bare å lytte til handlinger (Judith M. Knowlton).

Sviktende virkelighetsoppfatning er et av kjennetegnene på avhengighet. Som den kjente psykoterapeuten Marion Woodman sier: ” I et avhengighetsforhold skaper du deg en fantasiverden og prøver å leve i den.” Det skjer så ofte at vi kvinner som gjør for mye, innerst inne er for godtroende. Vi vil så gjerne tro det andre sier, og vi vil ikke være på vakt hele tiden. Nettopp derfor blir vi ofte skuffet og lei, fordi vi merker at vi forholder oss til illusjoner og ikke til virkelighet. Det er ikke det at vi ikke oppfatter virkeligheten. Det gjør vi. Vi vil bare ikke hanskes med den. Da vil vi heller klage og bli såret. Vi kan alltid se virkeligheten hvis vi bare fjerner filtrene. Og i det lange løp er virkeligheten alltid enklere å forholde seg til enn våre forestillinger om den.

Handlinger taler tydeligere enn ord. Når jeg tror på det andre gjør og ikke lytter så mye til det de sier, føler jeg meg på tryggere grunn.”

Det er kanskje derfor jeg har så vanskelig for å tro på mennesker som sier de kan forandre seg, de viser det ikke – de bare sier det. Å være i noe som ikke gjør meg lykkelig er jeg blitt en ekspert på. Jeg fornekter til og med at jeg ikke har det bra. Men så ser jeg at det er bare prat på meg også, jeg har valg. Valg til å bli i det som ikke gjør meg lykkelig, valg til å forlate det, eller valg til å virkelig gjøre noe med det for å endre på det. Denne høsten blir travel for meg og min egen utvikling. Jeg skal på UniqueMind kurs, og gleder meg til å få litt hjelp til å komme igang med å jobbe med meg selv (igjen).