Skip to content

Archive for

19
jul

Å være ansvarlig/ Alenetid

19.7: “For hver femte veltilpassede og velfungerende amerikaner, er det to som aldri har hatt sjansen til å oppdage seg selv. Det kan godt være det er fordi de aldri har vært alene med seg selv (Marya Mannes).

Man kan alltid høre superkvinner si: ”Jeg vet det er viktig å ha tid for seg selv, det er bare ikke mulig for meg. Jeg har kort og godt for mange jern i ilden.”

Jeg undres alltid over hvordan kvinner som virker så dyktige, så på høyden med situasjonen og har nådd så langt, kan være så hjelpeløse når det gjelder å disponere sin egen tid. Hjelpeløsheten ser ut til å være situasjonsbestemt, og den viser seg som oftest bare i forhold til våre egne behov.

Som vellykkede kvinner lykkes vi ofte minst i å ta vare på oss selv. Vi trenger kyndig opplæring i selvhjelp.

Når jeg velger hvordan jeg vil bruke tiden min, er det mine valg (selv om det ikke alltid virker slik!).”

Problemet er at jeg er så redd for å gå glipp av noe, både på jobb og på hjemmeplan, så da er det ikke så lett å ta tid til meg selv. Og jeg føler at jeg trenger en måned for meg selv om jeg skal ha noen nytte av det, og det er jo ikke aktuelt. Så da får jeg heller ha for mye å gjøre og føle meg stresset og være lett irritabel – det er jo mitt valg :-S