Skip to content

Archive for

18
jul

Maktesløshet

18.7: “Jeg har funnet ut at jeg kan gå ned til femtentimers uke og likevel arbeide som besatt (Michelle)

For dem av oss som er bitt av arbeidsnarkomani, er det nesten umulig å innrømme at vi er maktesløse overfor situasjonen. Smått om senn, ofte motvillig, blir vi imidlertid klar over at vi ikke kan holde opp, om vi aldri så gjerne vil. Hvis vi ikke er travelt opptatt med noe, blir vi urolige og føler oss null verd. Hele livet vårt er organisert rundt jobben, og vi får ikke gjort noe med det. Dette er maktesløshet! Gradvis blir vi klar over at vår travelhet og arbeidsvaner griper sterkt inn i livet vårt og gjør det uhåndterlig. Vi har rett og slett for mye å gjøre.

Det er vanskelig for oss å innrømme maktesløshet, for vi klarer jo mer enn de fleste og setter stor sak i å ha ting under kontroll. Når vi blir klar over at kontrollen vår er ute av kontroll, er vi muligens rede til å ta fatt på en ny oppgave: å gjenvinne vårt eget liv.

Bare ved å erkjenne at jeg står maktesløs overfor arbeid og stress, kan jeg kurerers.”

 

Og dette kjenner jeg veldig på nå som det er sommerferie. Jeg kribler i fingrene etter å jobbe, men vil ikke gjøre det. Jeg vil slappe av, men greier det ikke. Så denne ferien har jeg brukt på å lese enda mer om fotografering. Jeg vil bli flink til det, og da må jeg forstå hvordan det virker. Som du ser så er det ikke lett å slappe av. Mannen min er minst like rastløs som meg. Vi kan ikke sitte rolig i en time, da holder vi på å forgå!