Skip to content

Archive for

15
jul

Skaperevne

15.7: «Jeg føler at en oppskrift bare er et tema, som en intelligent kokk kan spille med nye variasjoner hver gang. (Madame Benoit) 

Det lyder så enkelt å la kreativiteten slippe frem. Vi trenger ro – ordet høres kjent ut. Vi har et vagt minne om rolige stunder. Eller var det da vi sov?
Og vi trenger tid – helt for oss selv, uten at andre gjør krav på oss.
Vi lengter både etter ro og tid til våre temaer så de kan dukke opp. Vi finner ikke tilbake til oss selv uten begge deler. Vi får heller ikke kontakt med våre høyere makter uten begge deler. 

Ingen andre vil sette av en stille stund for meg. Det må jeg faktisk sørge for selv.» 

En stille stund for meg selv er sårt etterlengtet, men redselen for å gå glipp av noe er større. Jeg hører at det forteller meg om en form for kontrollbehov!!! Min største fiende. Når snek denne kontrollen seg inn i mitt liv?? Hvorfor har jeg latt den komme inn og ta kontroll på meg?? I kveld skal jeg jobbe med å tilgi meg selv for det og gi mer slipp på kontrollbehovet. Noe kom nok med stemor-rollen, å planlegge ukene så nøye fordi annenhver uke er låst opp mot at barna hans er hos oss. Noe kom med studiene, for da måtte jeg strukturere dagene mine selv for å greie å studere innimellom alt jeg ville være med på. Noe er pga eksmannen min som var særdeles lite impulsiv. Men det er mitt valg å bli i det som utløser kontrollbehovet eller ikke, og det er i alle fall mitt ansvar og mitt valg å slippe mer opp på kontrollen!!! Jeg VET at livet kommer uten min kontroll. Og jeg vil så gjerne slippe opp og kjenne på den frihetsfølelsen og skaperevnen som kommer ved å gi slipp.