Skip to content

Archive for

8
jul

Vekst

8.7: “Det jeg liker aller best, er å dra dit jeg aldri har vært. (Diane Arbus)

Å dra dit jeg aldri har vært, enten det i mitt eget indre eller i verden omkring meg, er alltid spennende. Spenningen kan dekkes til av frykt og beven. Likevel har jeg erfart at et sted langt inni oss fryder vi oss når vi får sjansen til å utforske det ukjente.

Ikke bare menn er oppdagelsesreisende, vi kvinner er det også. Våre oppdagelser kan ta andre veier: vi prøver gjerne nye oppskrifter: vi prøver gjerne ut en ny idé eller ideologi: vi besøker gjerne nye steder og lærer av nye kulturer. Spesielt er vi godet til å begi oss ut på dristige ferder til skulte og ukjente områder i oss selv og andre. Til tross for all vår frykt bærer vi alle på et sterkt ønske om å finne vår egen sannhet.

Jeg foretrekker å reise etter kart, og jeg er villig til å reise uten hvis jeg må.”

 

Jeg har vært på utrolig flotte steder i mitt liv, steder jeg gjerne skulle vært tilbake til, men så fins det jo så utrolig mange flere steder jeg vil se – så da får jeg kanskje la være å besøke steder jeg allerede har besøkt? Selv om jeg ser at jeg oppdager stadig nye ting ved å dra tilbake til et sted. Dette gjelder både indre og ytre reiser. De indre reisene er jeg nok litt mer redd enn de ytre reisene. Etter at jeg fikk hjelp til å redusere flyskrekken min så har det blitt mye lettere å komme meg avgårde på de ytre reisene. Jeg ser at for hver eneste av dagens meditasjoner så får jeg en tanke. Jeg skylder ofte på tiden. Jeg har ikke tid til å reise, jeg har ikke tid til å dra inn i meg selv. Jeg har ikke tid til å besøke venner, jeg har ikke tid til å trene eller til å slappe av… Selv om jeg har lest så mange steder at tid kommer og tid har vi nok av, og tid må jeg bare prioritere – så er det lettere lest og sagt enn gjort.

8
jul

Borre kirke

Borre Kirke

Borre Kirke i Horten Kommune i Vestfold er en utrolig vakker kirke. Borre er den største av middelalderkirkene i kommunen. Sitt nåværende utseende fikk kirken og kirkerommet ved en restaurering i årene 1926 til 1928. Det er usikkert når kirken ble bygget, men den dateres til 1100-tallet da Norge ble en egen kirkeprovins. Kirken er bygget i stein og ligger flott til over Borrehaugane, med utsikt utover Oslofjorden og Bastøya.