Skip to content

Archive for

4
jul

Selvrespekt

4.7: “Kommer jeg med synspunkter som gjør meg forskjellig fra en dørmatte eller en prostituert, kaller de meg feminist. (Rebecca West)

Når en kvinne føler seg likeverdig, synes andre at hun ypper seg. Når vi står for det vi vet og det vi tror, kalles vi aggressive og ukvinnelige. Når vi fastslår at kvinner er flotte og at vi er stolte av å være kvinne, får vi vite at vi er mannshatere.

Når vi gir uttrykk for våre oppfatninger, får vi høre vi er virkelighetsfjerne. Når vi hevder verdiene våre, får vi høre at vi er latterlige og ikke begriper oss på verden. Er det rart at det iblant står dårlig til med selvrespekten?

Mishandling har mange former. Min selvrespekt utsettes stadig for angrep, men når alt kommer til alt er det opp til meg å bevare den.”

 

Jeg får ikke lyst til å kommentere dette videre. Kanskje dette er en av grunnene til at jeg begynte å se ned på meg selv underveis og etter endt utdanning? Kanskje det er en av grunnene til at jeg ikke greier å argumentere for alt det jeg virkelig kan. Det er akkurat som at ordene blir oppspist på vei ut av munnen min, og så føler jeg meg bare dum. Ja, min selvrespekt har blitt veldig lav etter mange kommentarer av dette slaget. Det har endt opp med at det stort sett er mor og far som er stolte av alt jeg har prestert…