Skip to content

Archive for

24
jun

Mot

24.6.: «Dette er kunsten å være modig: Å se tingene som de er, og likevel tro at seieren ikke er hos dem som unnviker det onde, men hos dem som nyter hver dråpe av det gode. (Victoria Lincoln)

Godt sagt! Mot er ikke bare å se tingene som de er, enda det er av største betydning. Mot er å godta realitetene og forbli troskyldig nok til å fortsette å se og erfare alt det gode som skjer med oss.

På universitetet fikk jeg tilnavnet ”Pollyanna” fordi jeg likte ikke alltid de krevende oppgavene og de nærmest sadistiske eksaminasjonene vi måtte gjennom. Likevel måtte jeg alltid innrømme, om jeg var ærlig overfor meg selv, at jeg hadde lært noe når det var over. Jeg tenkte litt over tilnavnet ”Pollyanna”, og vant et snev av fordømmelse i det. Etter å ha overveid det, forsto jeg at Pollyanna var en som fornektet det negative og bare så det positive. Det gjorde ikke jeg. Jeg både så og godtok det negative, og jeg gledet meg over det positive som fantes. Derfor falt det meg ikke vanskelig å studere. Det har heller aldri vært noe problem å arbeide.

Et smil, et nikk i heisen, noen minutters ro – dette er å nyte hver dråpe av det gode.»

Dette passer bra til meg. Jeg ser tingene som de er, selv om jeg liker å tro at ting er rosenrøde – så vet jeg at de ikke er det. Jeg aksepterer en god del, men så har jeg selvfølgelig ting jeg gjerne vil endre og da har jeg endelig blitt så modig at jeg tør å si fra. Selv om en ser det negative er det jo ikke alltid nødvendig å gjøre noe med det, men det er modigst å ta tyren ved hornene og gjøre noe med det.

24
jun

Tips ved forkjølelse

Når jeg er forkjølet så blir jeg ofte tett i nesen, og det er noe av det verste jeg vet. Ofte blir det endel slim også. Det viktigste jeg gjør er å drikke mye lunket vann. Jeg smådrikker stortsett hele tiden, selv om jeg ikke har lyst på. Jeg gjør det fordi jeg vet at væske får slimet til å bli tynnere i konsistens og da er det lettere å få det opp

 Når jeg er syk så passer jeg på å drikke endel solbærsirup med kokt vann og varmt vann med et par skiver frisk ingefær og litt honning også. Dette styrker meg 🙂 Så bruker jeg saltvann som jeg «sniffer» opp i nesen. Jeg bruker også mye hvitløk når jeg er syk. En kollega av meg bruker rå hvitløksbåter opp

Favoritten fra Lerum

Favoritten fra Lerum, smaker godt med kokt vann

 i hvert nesebor når hun er tett i nesen, men dette har jeg ikke forsøkt selv. Hun sier det hjelper – jeg tar heller nesespray. Kanskje jeg brude prøve 😉

Jeg er ikke flink til å være forkjølet, da blir jeg skikkelig sutrete og syns synd på meg selv. Når jeg derimot er skikkelig syk så er jeg mye flinkere til å bite tennene sammen og stå på. Pussig? Ja, det syns jeg.

Hvis jeg har tungt for å puste så bruker jeg også å «leppe-puste», det vil si at jeg trekker pusten så langt ned jeg greier, og så strammer jeg leppene til en tynn strek og blåser sakte ut. Da får også lungene en god effekt. Det er viktig å huske på å hoste mye, få det ut så slimet ikke stagnerer og  blir grobunn for lungebetennelse.

Så til det som kanskje er vanskeligst, i alle fall for meg, hold sengen. Vær i ro. Slapp av. Ikke dra ut og smitt andre. Vær hjemme, i ro og bli frisk.

God bedring.

Her går det an å lese litt mer om ingefærroten: http://evinas.no/subdet16.htm

Bildet er tatt fra Evinas.no

Ingefærrot med kokt vann og honning - godt for kropp og sjel