Skip to content

Archive for

15
Jun

Cocinero de Elephant, eller rundstykker uten hvete, om du vil…

Et supert og godt alternativ til hvete

Ja, det er ikke til å komme utenom. Det opptar meg nesten hver time hele dagen for tiden… Mitt nye kosthold. Jeg har slitt med en form for mageallergi (??) siden jeg var barn og prøver gjerne ut alternativt kosthold for å slippe å ha det så vondt. Jeg vet at mange har vært der før meg, men hvordan i alle dager får jeg det til?? Mat uten hvete

Jeg bare elsker brød! Av alle slag – og gjerne til alle måltider, men nå må jeg legge vekk mitt daglige brød (så hva skal Gud velsigne da??).

For en tid tilbake var jeg så desperat etter en god stund uten brød og hvetemel, jeg hivde meg over noe som kalles Cornells alternative blanding. For å være helt ærlig så lukter det lett gress og når jeg baker av det så kjennes det ut som våt sagflis, men det minner om brød og smaker godt.

Samboeren min kaller dem for «cocinero de elephant» – som betyr elefantbæsj. Og, ja de kan faktisk minne litt om det!!! De er full av fiber, basert på mye frø.

Så da er det ut med hvetemel – jeg har vært opptatt av kosthold i mange ulike sammenhenger i over 10 år, så jeg har egentlig en del kunnskaper om det. Problemet har alltid vært å overføre de gode kunnskapene og vanene til meg selv (jeg er nemlig en kløpper til å gi gode råd til andre). Nå som jeg har blitt nødt til å ta tak i det selv, så blir jeg lettere overrasket. Tenk hvor mye det faktisk finnes hvetemel i!!! Ja og tenk på alle variantene av hvete og det som ikke er hvete, inneholder hvete!!! Bulgur – hvete. Coscos – hvete. Spelt – hvete. Kruskakli – hvete. Pasta – hvete. Det finnes snart ikke noe igjen. Så må det tenkes. Og det gjør jeg – så det riktig knaker. Hva kan jeg spise da?? Vel det er ikke bare hvete jeg skal holde meg unna, men jeg skal være uten poteter og ris også, og i tillegg all slags meieriprodukter! Så jeg kommer nok til å bli god på å lage omelett, salat, wok og havregrøt. Men finnes det ikke noe mer??

Det som er verst for meg er vel at jeg skal forsøke å avstå fra kaffe også… Jeg som går på kafébar bare for å få meg en god kopp kaffe, føle meg urban og lykkelig der jeg sitter og dingler med bena mens jeg leser selvutviklingbøkene jeg er så opptatt av :-) Ja hvordan skal dette gå??