Skip to content

22. Desember 2010

Valg/ Frykt/ Forandring

22.12: “Forandring blir virkelig nødvendig når vi forsøker å unngå den (Anne Wilson Schaef).

Risiko og frykt – vi gjør hva som helst for å unngå begge deler. Når begynte vi å synes at det var fælt å føle frykt, og når begynte vi å tro at vi ikke kunne takle den? Vi gjør nesten hva det skal være for å unngå frykten for å ta et valg. Vi får et barn til, eller påtar oss ekstraarbeid eller går i gang med å pusse opp huset – hva som helst.

Vi er så redde for å møte oss selv og de valgene vi må gjøre, at vi er villige til å ødelegge både vårt eget og andres liv for slippe å ta et valg.

Vi tar det alltid ille opp hvis andre tar avgjørelser for oss. Samtidig ønsker vi ikke å bli stilt til ansvar for våre egne valg. Får vi andre til å velge for oss, behøver vi ikke å stå inne for konsekvensene.

Jeg hevder at jeg vil være min egen herre, og iblant skremmer det vettet av meg… Det gjør ingen ting.”

Read more from Meditasjon

Legg inn en kommentar