Skip to content

14. Oktober 2010

Å føle seg overkjørt

14.10: “Jeg føler det som om jeg utkjemper et slag uten å ha erklært noen krig (Dolly Parton).

Innimellom blir vi overkjørt av presset utenfra. Vi føler oss viklet inn i familiefeider eller organisasjonskamper vi ikke tror vi har startet selv, og som vi i hvert fall ikke ønsker å delta i. Likevel, så snart vi er midt oppe i det kjennes det ut som om vi må kjempe, eller i det minste prøve å få en slutt på stridighetene.

Begge disse holdningene gir næring til denslags kamper. Det eneste vi rår med, er om vi selv vil delta eller ikke. Vi har styrke nok til å bestemme oss for ikke å delta. Det er forbausende hvordan kamper dør hen når ingen vil delta. Føler vi oss presset inn i en kamp, er det fordi vi ikke er eller har glemt at vi har styrke nok til å holde oss utenfor.

Det finnes mange krigshissere blant folk på en oppslukende arbeidsplass. Jeg kan velge om jeg vil bli en av dem.”

Read more from Meditasjon

Legg inn en kommentar