Skip to content

19. August 2010

Å være i forsvarsposisjon

12.8: “Jeg er i forsvarsposisjon selv når det dreier seg om ting som ikke har noe med meg å gjøre. Jeg er sikker på at jeg på en eller annen måte har tatt feil (Elizabeth).

Å være på defensiven er en del av denne snikende, forvirrende, overveldende og seiglivede sykdommen. Hvis noen kommer med råd eller konstruktiv kritikk, føler vi oss umiddelbart angrepet og må forsvare oss. Eller vi føler at vi alltid må be om unnskyldning når noe går galt. Det må jo være vår feil hvis noe ikke går som det skal. I blant ber vi nesten om unnskyldning for at vi er til. Det er som om vi ikke har trett til å være til.

Som andre karaktersvakheter vi bærer på, vil trangen til å gå i forsvar avta etter hvert som avhengigheten slipper taket. Vi må bare gjøre det som skal til. A.A.s tolvtrinnsprogram kan være til hjelp for mange.

Husk, trangen til å forsvare meg henger sammen med den tvangspregede væremåten min. Egentlig er jeg ikke slik. Den er et varselskilt for meg.”

Read more from Meditasjon

Legg inn en kommentar