Skip to content

31. juli 2010

Lykke/ Depresjon

31.7: “Da jeg var barn… trodde jeg at suksess var det samme som lykke.

Jeg tok feil, lykke er som en sommerfugl som viser seg og gleder oss et kort sekund, men snart flyr bort (Anna Pavlova).

Det er ingen forskjell på lykkefølelse og depresjon. De utvikler seg likt. Det er bare innholdet som ikke er det samme. Begge kommer og går. Hovedforskjellen mellom dem ligger i hva vi gjør med dem.

Vi søker alltid lykken. Når vi ser den kommer, sier vi: ”Kom hit, jeg ser deg nok. Bli hos meg for bestandig.” Lykken ler og sier: ”Nå har du sett meg, så nå kan jeg dra.” – Og så drar den sin vei.

Når vi ser depresjonen komme, sier vi: ”Gå din vei, jeg vil ikke ha deg. Ikke jeg, nei.” Og depresjonen sukker og sier: ”På’n igjen. Jeg må visst bli enda større hvis hun overhodet skal høre på meg og ta lærdom av meg.” Dermed klapper den oss på skulderen og roper: ”Her er jeg, her er jeg!”, helt til den får påkalt vår oppmerksomhet. Så drar den sin vei.

Både lykke og depresjon har noe å lære oss. Begge vil komme og gå. Begge vil vende tilbake. Det er vår åpenhet og viljen til å lære av dem begge som gjør den store forskjellen.

Lykken er en gave. Depresjonen er en gave. Begge er som sommerfugler i mitt liv.”

Ja, så lenge det ikke er snakk om “manisk-depresivitet” så kan jeg godt ta imot både lykke og depresjon for å se om jeg skal lære noe av dem begge. Sommerfugler er lette som små fjær, og det kan jeg kanskje tenke mer på når enten lykken eller depresjonen kommer innom i mitt liv 🙂

Read more from Meditasjon

Legg inn en kommentar