Skip to content

29. Juni 2010

Helhet

28.6: “Begriper du ikke at havet er vannets hjem? Alt vann som ikke er i havet, er ute på en eller annen reise, og det lengter hjem, så det er nødt til å finne veien dit en dag. (Zora Neale Hurston)

Alle er vi som vann. Vi er ute på reise for å vende tilbake til oss selv. Noen av reisene har ført oss langt av lei, og mange av dagene våre er blitt sugd opp av sandbankene i elva som omslutter oss. Men vi flyter videre – svulmende og vannrike i livets vår, ofte redusert til en liten sildrende bekk når vi nærmer oss høsten. ”Tilbake, tilbake, tilbake” mumler vi mens vi tumler over steinene i elveleiet, vel vitende om at skjønt veien går gjennom ny og fremmede riker, er målet en tilbakekomst.

Vannet må tilbake til havet, akkurat som jeg må tilbake til meg selv.”

 

Jeg forstår at det er viktig å finne ut hvem jeg er og bli hel, men det er lettere sagt enn gjort. Dette grublet jeg sjelden over da jeg var i 20-års alderen. Men nå i mer voksen alder har det blitt mer og mer tydelig for meg at det er viktig å finne tilbake til meg selv. Jeg har lenge hatt behov for å finne ut hvem sjelen min er og hvor den kommer fra. Hva er sjelens oppgave med meg?

Read more from Meditasjon

Legg inn en kommentar