Skip to content

24. Juni 2010

Tips ved forkjølelse

Når jeg er forkjølet så blir jeg ofte tett i nesen, og det er noe av det verste jeg vet. Ofte blir det endel slim også. Det viktigste jeg gjør er å drikke mye lunket vann. Jeg smådrikker stortsett hele tiden, selv om jeg ikke har lyst på. Jeg gjør det fordi jeg vet at væske får slimet til å bli tynnere i konsistens og da er det lettere å få det opp

 Når jeg er syk så passer jeg på å drikke endel solbærsirup med kokt vann og varmt vann med et par skiver frisk ingefær og litt honning også. Dette styrker meg :-) Så bruker jeg saltvann som jeg «sniffer» opp i nesen. Jeg bruker også mye hvitløk når jeg er syk. En kollega av meg bruker rå hvitløksbåter opp

Favoritten fra Lerum

Favoritten fra Lerum, smaker godt med kokt vann

 i hvert nesebor når hun er tett i nesen, men dette har jeg ikke forsøkt selv. Hun sier det hjelper – jeg tar heller nesespray. Kanskje jeg brude prøve 😉

Jeg er ikke flink til å være forkjølet, da blir jeg skikkelig sutrete og syns synd på meg selv. Når jeg derimot er skikkelig syk så er jeg mye flinkere til å bite tennene sammen og stå på. Pussig? Ja, det syns jeg.

Hvis jeg har tungt for å puste så bruker jeg også å «leppe-puste», det vil si at jeg trekker pusten så langt ned jeg greier, og så strammer jeg leppene til en tynn strek og blåser sakte ut. Da får også lungene en god effekt. Det er viktig å huske på å hoste mye, få det ut så slimet ikke stagnerer og  blir grobunn for lungebetennelse.

Så til det som kanskje er vanskeligst, i alle fall for meg, hold sengen. Vær i ro. Slapp av. Ikke dra ut og smitt andre. Vær hjemme, i ro og bli frisk.

God bedring.

Her går det an å lese litt mer om ingefærroten: http://evinas.no/subdet16.htm

Bildet er tatt fra Evinas.no

Ingefærrot med kokt vann og honning - godt for kropp og sjel

Legg inn en kommentar