Skip to content

24. Juni 2010

Mot

24.6.: «Dette er kunsten å være modig: Å se tingene som de er, og likevel tro at seieren ikke er hos dem som unnviker det onde, men hos dem som nyter hver dråpe av det gode. (Victoria Lincoln)

Godt sagt! Mot er ikke bare å se tingene som de er, enda det er av største betydning. Mot er å godta realitetene og forbli troskyldig nok til å fortsette å se og erfare alt det gode som skjer med oss.

På universitetet fikk jeg tilnavnet ”Pollyanna” fordi jeg likte ikke alltid de krevende oppgavene og de nærmest sadistiske eksaminasjonene vi måtte gjennom. Likevel måtte jeg alltid innrømme, om jeg var ærlig overfor meg selv, at jeg hadde lært noe når det var over. Jeg tenkte litt over tilnavnet ”Pollyanna”, og vant et snev av fordømmelse i det. Etter å ha overveid det, forsto jeg at Pollyanna var en som fornektet det negative og bare så det positive. Det gjorde ikke jeg. Jeg både så og godtok det negative, og jeg gledet meg over det positive som fantes. Derfor falt det meg ikke vanskelig å studere. Det har heller aldri vært noe problem å arbeide.

Et smil, et nikk i heisen, noen minutters ro – dette er å nyte hver dråpe av det gode.»

Dette passer bra til meg. Jeg ser tingene som de er, selv om jeg liker å tro at ting er rosenrøde – så vet jeg at de ikke er det. Jeg aksepterer en god del, men så har jeg selvfølgelig ting jeg gjerne vil endre og da har jeg endelig blitt så modig at jeg tør å si fra. Selv om en ser det negative er det jo ikke alltid nødvendig å gjøre noe med det, men det er modigst å ta tyren ved hornene og gjøre noe med det.

Read more from Meditasjon

Legg inn en kommentar