Skip to content

26. september 2012

Dag 369 – Tankene dine tiltrekker deg akkurat det de tenker

«Uansett følelser du har inni deg, tiltrekker de deg din morgendag. Bekymringer tiltrekker mer bekymring. Angst tiltrekker seg mer angst. Ulykkelighet tiltrekker seg mer ulykkelighet. Misnøye tiltrekker seg mer misnøye. OG … Glede tiltrekker seg mer glede. Lykke tiltrekker seg mer lykke. Fred tiltrekker mer fred. Takknemlighet tiltrekker seg mer takknemlighet. Godhet tiltrekker seg mer godhet. Kjærlighet tiltrekker seg mer kjærlighet. Din jobb er en innside jobb. Hvis du vil endre verden, alt du trenger å gjøre er å endre måten du føler inne i deg. Hvor lett er det?»

Jeg tenker på hva jeg tenker på støtt og stadig. Når jeg oppdager at jeg går og tenker en dårlig tanke, så ler jeg litt for meg selv og tenker at jeg vil ikke ha slike tanker – og vips så har tankene flydd. Dette skjer støtt og stadig på jobben min i og med at jeg får høre veldig mye negativt og fordi min jobb er veldig preget av ad hoc jobbing så hoper ting seg opp rundt meg til tider, DA er det godt å ikke grave meg ned i «jeg får aldri gjort jobben min» «jeg orker snart ikke å høre mer på disse klagene og sutringen – gjør noe med det» «spare her og spare der, jeg kjenner at det hindrer handlingsrom i å utøve min jobb. Uansett, når jeg oppdager at disse tankene kommer i min hjerne så rister jeg fysisk på hodet og forsøker å endre til noe positivt. «Selv om jeg får høre mye negativt og ikke føler jeg får gjort jobben min, er kanskje dette som skjer akkurat det som trengs for at jeg skal være en god leder» og så vrir jeg det dit at det gjør ikke meg til en dårlig person eller en dårlig leder at noen papirer flyter på skrivebordet mitt til tider fordi jeg blir avbrutt av personalet som kommer og banker på min dør. Jeg har valgt å tro at min form for åpenhet og tilgjengelighet er akkurat det som gjør meg til en god leder. Og så er tankene snudd til noe positivt. Vi ler mye på jobben min – latter skaper mer latter.

Har du noen teknikker for å endre tankene dine fra negativ til positiv? Tenker du negative tanker i det hele tatt? Kanskje det bare er meg? Vel, jeg velger å tro at jeg er ganske så normal og jeg vet at når jeg er sliten eller stresset så håndterer jeg disse tankene dårligere enn om jeg senker skuldrene og bare tar et skritt av gangen.

 

– Trinity

Legg inn en kommentar