Skip to content

11. Juli 2012

Ekeby Gård

På søndag kom jeg meg endelig avgårde til Ekeby Gård, rett utenfor Moss. Jeg har tenkt på det lenge og nå kom muligheten. Gården ligger virkelig flott til og stedet bringer en sjelelig ro. Denne gården er kjent for sitt geitetårn for afrikanske geiter. De har et samarbeid med en Gård i Sør Afrika, Fairview Wine and Cheese Estate og markedsfører seg med at de to gårdene er de eneste med geitetårn.

Jeg var der sammen med en venninne og vi skulle spise lunsj, dagens lunsj var Biff salat og gjett om jeg fikk meg en overraskelse. NAM sier jeg bare! NAM vil jeg gjerne si igjen. For det var en supergod salat vi fikk servert.

Trinity var på Ekeby Gård

På gården drives en restaurant, en gårdsbutikk med økologiske og naturlige matvarer. Her er det både kortreist og langreist mat. 100% rugpasta, ren kakao, ulike typer tea og kaffe, krydder, oljer etc er noe av det du kan bli fristet til å handle her. Jeg ble positivt overrasket over gårdsbutikken og restauranten.

Jeg hadde lest om Ekeby geitetårn før jeg dro dit, og jeg trodde det skulle være mer barnevennlig. Jeg hadde innbilt meg at det var mulig for barn å gå inn til disse geitene og klappe de, ikke bare stå utenfor et gjerde og se på dem. Dermed ble ikke dette så barnevennlig som jeg hadde håpet på. Kanskje det var noe der jeg ikke fikk med meg?

Etter at jeg kom hjem ville jeg lese enda mer om geitetårnet og Fairview, og da skjønte jeg at det i alle fall finnes 4 slike geitetårn i verden. Et på Ekeby i Norge, et på Fairview i Sør Afrika, et i Argentina – Finca el Rocio og et i USA – i Findalay, Illinois. Tårnet i USA er ikke knyttet til en gård på samme måte som de andre. Tårnet i Findalya kalles «Tower of Baaa» – og da jeg hørte det trodde jeg det var en spøk. Baaaa som i Bææææh. Opprinnelig kom dette geitetårnet fra en vingård i Portugal, Avaleda – siden jeg ikke er stødig i portugisisk kan jeg ikke si om det stemmer. Uansett er det morsomt å ha sett ett av disse få geitetårnene som finnes i verden. Skulle gjerne sett at det var «noe mer» uten at jeg egentlig helt vet hva dette «mer» er. Jeg syns jo synd på geiter (og andre dyr) som lever innestengt på små områder slik som disse.

– Trinity

Read more from Alt det andre

Legg inn en kommentar