Skip to content

9. Juli 2012

Borre Kaupang – Borremarkedet 2012

For 12. gagn arrangeres Borremarkedet, Norges største vikingmarked. Det er mitt første besøk til dette årlige arrangementet og jeg skal innrømme at jeg er en smule overrasket og overveldet. Det var som å trå inn i en filminnspilling eller et teater – der skuespillere, statister, produsenter og tilskuere var i en salig blanding.

En enestående og fantastisk detaljrikdom skal jeg lete lenge for å finne igjen. Jeg skulle gjerne hatt bedre vær og bedre tid, men jeg ville nok ikke deltatt på et slikt arrangement selv – jeg kan ikke se meg selv som viking – hverken som trell eller dronning.

Inne på markedet var det mulig å kjøpe veldig mye forskjellig, alt fra leketøy, våpen, smykker, klær, garn, osv osv. Hvis jeg, mot formodning, noen gang skulle deltatt på et slikt sted ville jeg satset på å selge kortreist mat og bruksgjenstander for matlaging o.l. Det er veldig mange kvinner og barn som kommer på slike festivaler og jeg tror det ville vært penger i å satse på dem. Så hvis du driver med treskjæring, dreiing og du tenker dette kunne vært interessant for deg å delta på – ja da tror jeg mange nok satser på ulike former for våpen.Barna kunne forsøke å bake sitt eget brød, vel med honning på så smakte det ikke så verst. På markedet i år ble det lært bort å farge garn – med hjelp av en manns morgenurin. Det måtte være en sterk og veldig sunn mann – da ville urinen være best egnet til garnfarging.

Kvinnene sto nok ofte og speidet utover havet i vikingetiden. De ventet på sine staute menn som var ute i hird og plyndret. På markedet var det en stor leir av telt i flere rader fra strandlinjen og inn i skogen. Et helt fantastisk skue.

Flere av teltene og tipiene var merket eagleroad.dk og er spesiallagde for å være mest mulig naturtro og naturlige.

Til neste gang.

 

– Trinity

Read more from Alt det andre

Legg inn en kommentar