Skip to content

27. Mai 2012

Dag 324 – Finn alternative måter for å være lykkelig akkurat NÅ

Dag 324: 26,5

Hvis du har "trenger penger" i vibrasjon din, vil du fortsette å tiltrekke "trenger penger". Du må finne en måte å være lykkelig NÅ, å kjenne deg vel akkurat NÅ, og være i glede Nå, uten penger. Når du kan føle deg bra NÅ, selv om du ikke har penger, vil det komme. Gjør vedtak om at du kommer til å gjøre alt du kan for å være så lykkelig som du kan i hvert øyeblikk. Du vil bli overrasket over hvordan Universet vil oversvømme så mange ting inn i livet ditt som vil fortsette å gjøre deg lykkelig – inkludert penger.

En av grunnene til at Danskene er lykkeligere enn oss nordmenn er deres sans for det gode liv, gode måltid, sammenkomster og lignende. Som her fra; "Hip Hip Hurra! Kunstnerfest på Skagen" av Peder Severin Krøyer fra 1880årene.

Det ser ut til at Dansker og Nordmenn er forholdsvis like lykkelige, ulike måleverktøy gir ulike resultat. I den ene FN-undersøkelsen skårer nordmenn høyest og i en annen skårer danskene høyest. Jeg vet det er flere som tenker at danskene er mer lykkelige enn nordmenn fordi de setter pris på de nære og enkle ting, slik som maleriet fra Krøyer viser. I de siste årene har nordmenn også begynt å sette mer pris på og sette av mer tid til slikt samhold, og det er kanskje med på å endre resultatet av hvem som er verdens lykkeligste.

Hva kan vel gi en større lykkefølelse enn å sitte under en rosebusk og lese den boken du alltid har hatt lyst til å lese, men aldri har tatt deg tid til? Slik som her fra; P. S. Krøyers "Rosebusken"

Lærdommen vi skal ta med oss fra dagens tekst er uansett å sette pris på de nære og enkle ting som kan være med på å gjøre deg lykkelig her og nå, som kan gi deg følelsen av glede i flere sammenhenger enn i dag. Kjenn oftere etter på hvordan du føler deg, og hva skal til for å snu disse følelsene til glade følelser om de ikke er det?

Jeg har i dag satt sammen utearealet på terrassen og den lille forskjellen utgjør stor forskjell på hvordan jeg føler meg i dag. Nå mangler det bare å sette sammen noen blomster der ute og så vil jeg sikkert føle at jeg bor mye bedre enn jeg gjorde i går.

 

– Trinity

Legg inn en kommentar