Skip to content

23. Mai 2012

Dag 321 – Behandle deg selv med kjærlighet og respekt

Dag 321: 23 mai

Behandle deg selv med kjærlighet og respekt, og du vil tiltrekke deg mennesker som viser deg kjærlighet og respekt.

Behandle deg selv med kjærlighet og respekt - slik du sikkert behandler mange andre rundt deg

La ingen få behandle deg dårlig fordi du tror du er forelsket i, glad i, venner med, kollega med osv noen som ikke vet å verdsette deg. Når du først har gått inn i en slik rolle vil det være vanskelig å komme ut av den. Å være i et forhold til noen som behandler deg dårlig fører alltid til at du selv begynner å behandle deg dårlig også og dermed er den dårlige sirkelen i gang. Dårlig behandling fører til dårlig selvtillit og selvfølelse, som igjen gjør at du behandler deg selv enda dårligere. Når du greier å bryte dette mønsteret og opprettholde et godt syn på deg selv, da vil alt endre seg – smått om senn, eller brått og brutalt, men alltid til det bedre.

Jeg har alltid hatt små forventninger til at det skal skje spesielt gode ting i mitt liv, jeg har slått meg til ro med det, og derfor skjer det heller ikke noe – den saken har alltid vært opplest og vedtatt. Etter hvert som jeg forholder meg til dagens tekst fra Hemmeligheten/ The Secret så endres både tankene mine, holdningene mine, forhold til andre og til meg selv. Jeg har jo gjort dette en gang før – for mange år siden, men så skjedde det ting som dro meg ned igjen, og da var det veldig vanskelig å snu og å bryte den negative sirkelen. Helt til jeg i dag sitter og ser tilbake på de siste årene i mitt liv, og kanskje er det på tide å endre forventningene til noe større og bedre for meg selv nå. Jeg fortjener kanskje bedre enn det jeg har tillat meg selv å tro? Jeg har alltid sett på min livsoppgave å hjelpe andre og støtte andre, være omsorgsfull og empatisk, går det ikke an å være det samtidig som jeg har høyere forventninger i forhold til mitt eget liv? Ja, det er interessante spørsmål som jeg kanskje aldri får svar på.

Behandle deg selv med kjærlighet og respekt.

 

– Trinity

Legg inn en kommentar