Skip to content

1. Juni 2010

2

Troya – en nydelig strihåret dachs

Troya, min søte strihårete dachs

Jeg har aldri hatt noe forhold til dyr. Jeg har alltid hatt dyretekke, men det har igrunnen bare vært irriterende. Så fikk søstra mi en «liten» hund – en blanding mellom husky og buhund – han heter Varg og er bare helt nydelig. Han er så sterk at det neste er umulig å gå tur med han, han går tur med meg :-) Her fikk jeg en lett tilvenning til hunder og så møtte jeg en mann som hadde hund. Troya dukket opp i mitt liv. Hun er virkelig liten, siden hun har så korte ben. Hun er mye søtere enn mange hunder jeg har sett tidligere. Det skjer fra tid til annen at jeg kjenner at jeg er veldig glad i henne. Hun er to år og er en skikkelig «hoppe hund» :-) det vil si at hun hopper når hun er glad, når hun vil ha mat, når noen kommer og vil hilse på henne. Det begynner å bli ganske slitsomt med all den hoppinga (som en annen kenguru), så vi får vel se hva vi kan finne på for å få henne til å slutte med dette.

Ellers så har hun også fått seg en springer fra http://www.springer.no, denne fungerer helt supert. Vi måtte bare forlenge tauet litt slik at det nådde ned til henne, men nå er hun iallefall med på sykkeltur. Det ser ut som hun stor koser seg der hun løper, og innimellom løper hun så fort at hun trekker sykkelen :-) tenk den lille hunden greier å trekke en voksen mann på sykkel :-) nå har hun nettopp vært ute på en kort sykkeltur, siden det er så varmt i kveld. Hun var så sliten når hun kom inn at hun ikke orket å strekke seg etter en godbit engang. Det er alltid morsomt å dra på sykkeltur med Troya for plutselig er det bråstopp!!! Da må hun på do, og det er bare å stoppe for ellers blir hun slept etter sykkelen på rompa – det skjedde vel et par av de første gangene før vi skjønte hva som skjedde.

Troya er en stolt jeger og hun jakter stortsett på rådyr. Så turer i skogen utenom jakten kan være en prøvelse :-) hun kjenner lukten av vilt og vil bare dra avgårde – da blir hun nesten så sterk som hunden til søstra mi som jeg fortalte om innledningsvis.

Read more from Hund, Tips
2 Comments Post a comment
  1. Jan 11 2013

    Så søt!! På dette bildet ligner hun min lille Alma på en prikk!

  2. Trinity
    Jan 14 2013

    Ja, de kan være veldig søte når de vil :-) Jeg skal ta en titt på bloggen din en av dagene. :-)
    Klem fra Trinity

Legg inn en kommentar