Skip to content

28. mars 2012

Dag 265 – Spis maten din fokusert og den assimileres perfekt

Dag 265:

Jeg er overbevist om at hvis vi kan spise maten vår i dag, helt fokusert på en behagelig opplevelse av å spise, tas maten inn i våre kropper perfekt, og resultatet i våre organer må da bli perfeksjon.

Å spise mat med kjærlighet

Jeg har begynt å tro at hvis jeg spiser min mat med kjærlighet og setter min lit og tro til at denne maten er akkurat det min kropp trenger akkurat nå og at denne maten vil være bra for kroppen min akkurat nå så føler jeg faktisk at kroppen responderer bedre og bedre på maten jeg spiser. Jeg er ikke så intolerant for enkelte matvarer lenger. Jeg holder på å lese om Tibetansk Medisin og deres fokus på kost i forhold til å holde seg frisk, dette er utrolig lærerikt, men det er ikke lett tilegnelig da det er så utrolig annerledes enn den vestlige måten å tenke på.

Måtehold har begynt å bli en vane hos meg, jeg spiser ikke opp all maten min. Med vilje lar jeg det alltid være igjen litt av det jeg spiser. Jeg blir (heldigvis) flinkere og flinkere til å drikke vann igjen også. Rent vann – uten smakstilsetning.

Fokuser på hva maten din smaker, på hva den lukter og hvordan den ser ut. Fokuser på at du spiser denne maten med kjærlighet. Kjenn hvordan den blir oppløst til mindre biter mens du tygger. La tungen din kjenne på maten i munnen før du svelger den. Kjenn at maten din drar nedover i spiserøret før du tar neste bit. Ta det rolig når du spiser – vi lever i en hektisk hverdag hvor vi ikke er så bevisste på hva vi gjør til enhver tid, ta tilbake den naturlige opplevelsen av de små tingene i livet ditt. Som foreksempel hvor deilig det kjennes ut i halsen når du drikker kjølig vann på morgenen, eller når du spiser noe som smaker utrolig godt. NYT! Dette har mer blitt et symbol for å være en livsnyter enn å koste på meg luksuriøs mat, noe som for meg sto som livsnytelse tidligere.

 

– Trinity

Legg inn en kommentar