Skip to content

5. februar 2012

Tårnagenter i kirken

Er du klar for utfordringen? Tårnagent i kirken i en hel helg

Horten kirke var fyllt til randen av Tårnagenter denne helgen. Alle byens 3. klassinger var innvitert inn i kirken for å løse mysterier. Ut fra gleden som lyste i øynene på barna under gudstjenesten i dag er det ingen tvil om at det var en suksess.

Agenten

Det var sjefsagenten som innviterte barna. Sjefsagenten hadde laget ulike mysterier som agentene skulle løse. Før de kunne komme inn i kirken på lørdag måtte de oppgi et hemmelig passord.

Å klatre alle trinnene til toppen

Barna fikk komme opp i tårnet hvor de møtte Tårnagenten som fortalte om ting vi som ikke var til stede ikke fikk vite noe om. Mye hemmelighetskremmerier.

Skal tro om noen var redd for spøkeler i tårnet?

Skal tro om noen av barna var redd for spøkelser i kirketårnet i går kveld. For de var i kirken til langt utover lørdagskvelden. Og tidlig tilbake på søndag.

Alle agentene hadde fått hver sin t-skjorte

Alle barna fikk tøffe t-skjorter fra menigheten.

Det ble lenge å vente for agentene på balkongen før Gudstjenesten startet

Tårnagentene underholdt med sang - som "Jeg er en superhelt", "Når det stormer" mmTårnagentene hadde framvisning og tolkning av Efeserbrevet Tårnagentene fremførte også en bønn

Barna inn i kirken er et av mottoene til Den Norske Kirke

Etter at kristendomsundervisningen er sterkt redusert i skoleverket i Norge så har Den Norske Kirke satt i gang med en måte å lære barna det kristne budskap, nemlig ved å innvitere barna til å være Tårnagenter. Det er ikke alle kirker i landet som har kommet i gang med dette enda, men i Horten Menighet er det andre året de arrangerer denne happeningen for barna.

Jeg syns ikke barna har vondt av å lære om Gud, Jesus, Kirken, Nåde, Den hellige Ånd, Bønn, Gleder og Sorger. Mange barn er “naturlig kristne”, det vil si at de tror på Jesus og Gud uten at de har blitt oppfordret eller påvirket av andre. Det er veldig interessant å høre om alle barna som “bare er kristne”, hvor resten av familien ikke er det. Jeg skulle ønske vi voksne var sterkere til å la barna finne ut av denne lengselen i seg selv, uten at vi kuer den for dem.

“La de små barna komme til meg", sa Jesus.

 

– Trinity

Read more from Kirkene

Legg inn en kommentar