Skip to content

28. Januar 2012

Dag 206 – Sykdom opprettholdes i kroppen ved hjelp av tankens kraft, det gjør også helse, glede, lykke og rikdom

Dag 206:

Sykdom opprettholdes i kroppen ved hjelp av tankens kraft, ved observasjon av sykdommen, og ved oppmerksomhet til sykdommen. Hvis du føler deg litt uvel, skal du ikke snakke om det – med mindre du vil ha mer av det. Hvis du lytter til folk snakke om sin sykdom, legger du energi til sykdommen. I stedet kan du endre samtalen til gode ting, og gi kraftige tanker til for å se disse menneskene ved god helse.

Når noe smerter så anbefaler Hemmeligheten/ The Secret å plastre det og ikke tenke videre på det, for da risikerer du å få mer av det som smerter

Det er ikke bare sykdom som opprettholdes i kroppen ved hjelp av tankens kraft; bitterhet, kjærlighetssorg, skuffelser osv gjør det samme mot deg. Når vi graver oss ned i sorg og smerte vil det bare bli verre og verre å håndtere. Denne formen for mentale smerter ser ut til å sette seg i kroppen og utvikle sykdommer. Vi får fysiske smerter. Det ser ut til å være et svært voksende samfunnsproblem, men også et større og større problem for enkeltindividet.

Fornektelse (denial). Sinne (anger). Depresjon (depression). Forhandling (bargaining). Aksept (acceptance).

Vi fornekter kanskje det som egentlig er årsaken til smertene. Vi våger ikke å kjenne på følelsene våre eller å være helt ekte. Vi fortrenger og fornekter. Så blir vi sinte på oss selv, kanskje greier vi ikke det en gang. Kanskje går vi direkte inn i depresjon. Depresjon er ett skritt videre i å kunne heles. Men aller først må vi innse at vi har et problem, at vi er deperimerte – så begynner forhandlingen med oss selv, forhandlingen vi gjø.r med oss selv for å komme oss over det tunge og vanskelige for å kunne gå videre. For noen av oss skjer denne prosessen ganske raskt, men det kommer an på hvilket ståsted vi har i livet akkurat der og da.

Vær forsiktig med hva du ønsker deg - du vet nemlig aldri hva du tiltrekker deg om du ønsker noe på feil måte

Loven om tiltrekning ønsker å oppmuntre oss til å være forsiktig med hva tankene våre er opptatt av. Hvis vi velger å tenke på alt som er vondt og vanskelig så vil vi få enda mer av det samme. Noen ganger er vi heller ikke bevisste på hva vi tenker på og da vet vi ikke hva vi vil få. Så vær forsiktig med tankene dine. Hver gang du tenker  noe så bør det være i forhold til det du virkelig ønsker å tiltrekke oss, sånn som glede, lykke, penger, venner osv.

 

– Trinity

Legg inn en kommentar