Skip to content

15. November 2011

Dag 132 – Dagens læresetning: Husk å behandle deg selv på den måten du ønsker at andre skal behandle deg

Dag 132:

Hvis du ikke behandler deg selv på den måten du ønsker at andre skal behandle deg, kan du aldri forandre måten ting er.

Jeg fant dette vakre bildet som virkelig viser hvordan du kan behandle deg selv på slik du ønsker at andre skal behandle deg - reachinghurtingwomen.blogspot.com

Jeg har funnet ut at første skritt i å få andre til å behandle meg slik jeg behandler meg selv og andre er å si fra når jeg ikke er fornøyd med måten jeg blir behandlet på. Og nå har jeg begynt å sette grenser for meg selv i møte med andre. Jeg setter også grenser for hvordan jeg behandler meg selv. Hvis jeg “rakker ned på meg selv” og jeg blir klar over det så tillater jeg meg ikke å gjøre det lenger. Tidligere ble jeg sint på meg selv når jeg oppdaget at jeg var stresset eller hadde spenninger i kroppen. Da kunne jeg kjefte på meg selv, men så møtte jeg en fantastisk kvinne som lærte meg å sette pris på kroppens spenninger. Hvis det ikke hadde vært for spenningene som er med på å holde kroppen oppe i vanskelige situasjoner hadde jeg nok ikke vært der jeg er i dag. Så nå klapper jeg forsiktig på spenningene – takker kroppen min for at den holder meg oppe, men at det nå ikke er nødvendig med spenninger og at disse kan få slappe av. Det har blitt en formidabel endring i mitt syn på meg selv.

Det samme gjelder når jeg presterer andre ting så forsøker jeg å innse at det er bra nok, for jeg har alltid hatt (umenneskelige) høye krav til meg selv (og – dessverre til andre også), det tar enda tid før min egen ros når inn når jeg har mestret noe eller prestert noe. Den indre kritikeren i meg er så utrolig sterk, men jeg vinner små seiere ukentlig.

Jeg har bestemt meg for å være glad i meg selv – akkurat slik jeg er, og da må det også gjelde for andre rundt meg. Hvis de ikke liker meg slik jeg er så får de heller holde seg unna, for jeg orker ikke å få “indirekte” og direkte meldinger om kosthold, trening, etc. Er det noe jeg kan mye om så er det akkurat dette, hvis de absolutt vil endre på meg så får de heller la være å være sammen med meg. Hvis folk ikke har andre ting å snakke om enn kosthold, ernæring og trening – ja da er de dessverre ikke interessante for meg lenger, og jeg antagelig ikke for dem heller.

Jeg liker dagens tekst av flere årsaker. Da jeg vokste opp var det viktig å behandle andre slik jeg ønsket å bli behandlet – DET har ikke hjulpet meg noe særlig i livet – sånn jevnt over. Jeg har nok mistet alt for mange i mitt liv selv om jeg har vært snill og hjelpsom, så jeg syns ikke det har vært en spesielt god læresetning. Jeg liker veldig godt dagnes læresetning. Behandle meg selv slik jeg vil at andre skal behandle meg. Klart sender jeg disse energiene ut i Universet – og ut fra loven om tiltrekning så er det helt logisk for meg.

Jeg innrømmer at jeg er takknemlig for denne påminnelsen om å fortsette å være snill og god mot meg selv. Gi meg selv en klem hver dag. Være tolerant i forhold til meg selv. Jeg må like meg selv for at andre skal like meg, det høres ganske logisk ut.

 

– Trinity

Legg inn en kommentar