Skip to content

13. Oktober 2011

Workshop i Photoshop CS5: Portrait, Beauty and Fashion Retouching; med NORDphotography og Claire Rosen

Jeg har nå vært på et par fantastiske dager med hard jobbing i Photoshop – for å lære retusjering. Det har vært intens jobbing i fire dager, men veldig lærerikt.

Inn en dør og opp med heisen - der var NORDphotography's lokaler denne gangen

Workshopen ble arrangert av NORDphotography og jeg kommer gjerne tilbake til workshoper, kurs fra dette forholdsvis nye firmaet. Klikk deg inn på hjemmesiden deres her for å se om det kanskje er noe du kan ha interesse av. Nå er jeg klar over at året snart er omme og at programmet deres vil se noe fyldigere ut om en liten stund, men jeg legger ut linken så du kan titte innom.

Arbeidshefte og kompendium - Gull verdt når jeg nå skal bruke CS5 hjemme alene

Vi fikk utdelt et helt uvurderlig arbeidshefte/ kompendium – som ble flittig brukt alle dagene, samtidig som jeg tok en hel del notater – og i tillegg delte notater med sidekvinnen.

Doves utvikling av en reklameplakat. Ikke rart vår oppfatning av skjønnhet er forvrengt.

Aller først viste Claire Rosen en videosnutt fra YouTube der vi fikk se realiteten bak en reklameplakat. Hvor modellen kommer inn, hun blir sminket og stylet av profesjonelle, så kommer fotografen og tar en masse bilder – før fotografen går tilbake til Photoshop og retusjerer bildet. Se hvordan halsen blir lengre, øynene større, håret fyldigere osv. Det er virkelig ikke noe rart i at vår oppfatning av skjønnhet er forvrengt. Med dette fikk vi en innføring i de etiske vurderingene vi må gjøre når vi setter oss ned med photoshop – og jeg syns det var veldig interessant.

Øvelse gjør mester - og mesteren sitter og demonstrerer og inspirerer

Så var vi i gang. Dette var virkelig ikke en innførende workshop i Photoshop, så det var viktig å kunne en del om softvaren før vi begynte. Disse intense 4 dagene gjorde meg mye sikrere i bruken av ulike verktøy, snarveier, fargevalg og skjønnhet. Da vi var ferdige, helt utmattet og lattermilde fikk vi høre av Claire Rosen at hun bruker 10 uker på å undervise dette kurset i USA!! Så det er ikke rart vi følte oss overveldet og utmattet. Et 10 ukerskurs på 4 dager – det må bare bli intenst! Men DET hjalp veldig på mestringsfølelsen å høre det Smilefjes som blunker

http://www.clairerosenphoto.com/

Claire Rosen er som en prinsesse – hun ankom første dag i det vakreste rosa taftskjørtet jeg har sett – det subbet gulvet når hun gikk. Hun er bare helt utrolig vakker. Jeg kan ikke forstå at ikke hun var preget av jetleg disse dagene, jeg hadde nok trengt et par dager på å aklimatisere meg når jeg kom til et nytt land. Nå er hun i Trondheim og stiller ut sine bilder for første gang i Norge på Norsk Fotofagsskoles Fotofest 13.-15. oktober – så om du er i Trondheimsområdet så anbefaler jeg å ta en tur innom utstillingen og se.

http://fotofagskolen.no/nb-NO/nyhetsarkiv/+programmet+klart.html

NORDphotography holder på å etablere seg i Trøndelag, nærmere bestemt på Inderøy. Dette er et veldig interessant prosjekt, der gammelsaga på Inderøy skal være base for foto-workshops – da kan Inderøy bli en lekeplass for internasjonale fotografer. Jeg kjenner til flere kunstnere som snakker om det vakre lyset på Inderøy – og det er interessant for fotografer så vel som for malere. Du har muligheten til å få navnet ditt preget inn i gulvet i galleriet på saga om du sponser én kvm. Les mer om denne muligheten på bloggen Saga Senter for fotografi.

Som du sikkert har forstått har jeg hatt en fantastisk helg. Nå skal jeg sette meg ned og opdatere bloggen min igjen – etter tre dager uten noe. Jeg kommer nok til å bruke noen timer foran skjermen med retusjering og redigering i photoshop utover høsten og vinteren. Følg med og se hva som skjer på den fronten også Smilefjes som blunker

Diplom for å ha gjennomført workshopen med suksess fikk vi også

Ønsker DEG en strålende dag! Selv føler jeg meg lykkelig, men sliten Smilefjes som blunker Hvordan føler du deg i dag?

 

– Trinity

Legg inn en kommentar