Skip to content

28. september 2011

Dag 83 – Hjertets mektige kraft i en samtale – Å være et medmenneske

Dag 83:

Det er en mektig kraft i ditt hjerte. For å oppleve denne kraften førstehånd, neste gang du er i en samtale med noen, forestill deg at dine ord kommer fra hjertet ditt, i stedet for tankene dine. Mens du snakker, prøv å holde fokus på dine ord som kommer fra hjertet ditt. Mens du gjør dette vil du føle en bølge av fullkommen lykke bevege seg gjennom deg. Etter hvert som du praktiserer og får erfaringer, vil du se effekten av ditt hjerte på den personen du snakker med. Kraften i ditt hjerte vil også komme mange andre til gode, så ingenting kan komme i veien for den kraftige strålingen.

den gode og den vanskelige samtalen kommer rett fra hjertet

Jeg skal ikke legge skjul på at jeg har opplevd dette ved flere anledninger. Jeg har nok aldri gjort det bevisst, og har blitt veldig overrasket når det har skjedd. Jeg har alltid følt meg utrolig glad etter de samtalene det gjaldt. Jeg har hatt denne “gaven” i veldig viktige samtaler med folk som ikke har hatt det lett. Spesielt med studenter jeg skulle veilede fordi de skulle stryke i et fag eller de sto i fare for å stryke. Jeg har også opplevd det i samtale med en student som hadde fått en del klager og jeg måtte ta den vanskelige samtalen – ordene bare “dukket opp av seg selv” – det var akkurat som om jeg bare visste hva jeg skulle si for at det skulle bli på en verdig, god måte, en måte som lot vedkommende beholde sin verdighet.

Magien i å la hjertet styre samtalen heller enn intellektet

Fra nå av skal jeg forsøke å gjøre dette bevisst. Jeg har nok talens kraft, så jeg skal gjøre mitt beste for at hjertet skal være tilstede og fokusert gjennom hele samtalen. Tusen takk for at jeg har denne gaven.

Jeg er glad for at jeg har en varhet når jeg snakker med andre, jeg er glad for at jeg har en stor porsjon empati for andre, jeg er god til å lytte når det trengs slik at følelsene mine også får være tilstede i en samtale.

Jeg liker veldig godt å veilede andre, hjelpe andre til å yte sitt beste og hjelpe dem til å se seg selv.

 

– Trinity

Legg inn en kommentar