Skip to content

11. September 2011

Turist i Oslo med stebarna

I går tok jeg fri fra husmaling og oppussing og tok med stebarna og en venninne til hovedstaden. Vi ville benytte anledningen til å se Ötzi, han de kaller ismannen fra Alpene. Ötzi er utstilt på Kulturhistorisk museum i Oslo fram til november i år.

Vi møtte en vær på museetSørAmerikanske tradisjoner knyttet til de avdødeAfrikanske rytmer

Vi tok oss god tid gjennom Kulturhistorisk museum før vi skulle “hilse på” hovedpersonen. Vi gikk gjennom 10000 år i Norge og gjennom ulike deler av verden før vi fant den siste istid.

Det blir nok litt kaldt i t-skjorte når vi entrer den siste istidMed skrekkblandet fryd kunne Ötzi beskuesÖtzi - mannne fra isbreen

Da vi endelig kom fram til ismannen ble barna både forskrekket og skuffet. Minstemann ble mest skuffet for at mannen ikke var ekte, for det sa storesøster – så da måtte han få vite en “hemmelighet” – og det var at søstra var for redd mumier og levninger så hun må tro den er falsk, så nå tror han at det er en ekte del av Ötzi, i alle fall i noen måneder. Han begynte nesten å gråte da storesøster absolutt skulle realitetsorientere lillebror. Vi måtte nemlig passere noen egyptiske mumier på runden i museet og da ble hun nesten hysterisk, så da tror hun at de ikke er ekte. Vel – det er morsomt med barn og deres fantasier. Men jeg kjenner at det kan være vanskelig å huske på hvem som var ekte og ikke Smilefjes som blunker. Vi anbefaler at du tar en tur og ser med dine egne øyne.

Jeg er veldig stolt over hvor flinke de var til å være rolige (så godt de kunne), snakke med det de kaller “inne-stemme” på skolen og nysgjerrige på det de så.

Etter å ha vært på museum ble belønningen en tur med t-banen. Vi dro til Operahuset og fikk spist litt mat, pratet med et par måker og tatt noen kule bilder, samt løpt til toppen for å få ut litt energi.

Måkene på operataket kan bli veldig nærgående1 - 2 - 3 HoppOn the top of the world

Vi nyter sensommeren og etter en deilig time ute i solen måtte vi selvfølgelig kjøpe is. Alle fikk velge to kuler hver og alle smakte av hverandre. DA ble det plutselig mye is Smilefjes som blunker

Avsluttet med en kald fristelse fra deli de Luka før vi satte kursen hjemover

På vei tilbake til bilen gikk vi forbi en ny (gammel) butikk. Den hadde vært åpen i bare én uke (i går). Råkk & Rålls Retro og Brukthandel i Kristian Augusts gate. Jentene forelsket seg i hver sin retro vespa og guttungen kjøpte med seg noen gamle soldat-figurer. Han forelsket seg i butikken og i dag spurte han om det var mulig å dra dit en gang til. (Heldigvis er det søndag og butikker er stengt i dag.)

Ønskelister til konfirmasjonen er påbegynt - her fra retrobutikken i Oslo - råkk & rålls

– Trinity

Read more from Stemor

Legg inn en kommentar