Skip to content

7. September 2011

Dag 62 – Alt kan kureres – Mirakler skjer

Dag 62:

Jeg tror og vet at ingenting er uhelbredelig. På et tidspunkt, har hver såkalt uhelbredelig sykdom blitt kurert. I mitt sinn, og i verden skaper jeg at "uhelbredelig" ikke finnes. Det er god plass for deg i denne verden, så kom bli med meg og alle som er her. Det er den verden hvor "mirakler" er dagligdagse hendelser. Det er en verden full av total overflod, der alle gode ting eksisterer nå, i deg. Høres ut som himmelen, gjør det ikke?

Mirakelkurer finnes

Sykdommer som var veldig vanlige og drepte mange mennesker før, slik som kolera, tuberkulose, tyfus, lepra, kopper, syfilis, kikhoste osv, har mennesket funnet behandlingsmetoder for og utryddet i store deler av verden. Vi har til og med fått medisiner mot AIDS/HIV som gjør at de som er smittet med det lever mye lengre enn de gjorde bare for et drøyt tiår tilbake. På midten av 1800-tallet fant legen Ignaz Semmelweiss ut at en enkel håndvask kunne redde liv. Dette forsto han ut fra at mange barselkvinner døde. Kort fortalt oppdaget han det da han var med på en obduksjon av et lik og så gikk inn i føde- og barselavdelingen etterpå. Dette var noe de andre legene gjorde daglig. Da Semmelweiss forlangte at legene skulle vaske hendene mellom obduksjon og kvinneundersøkelser lo de av han. Han trodde kvinnene døde av “likstoff”, det var fordi de enda ikke hadde oppdaget bakteriene og penicillinet. Penicillinets gjennombrudd under 2. verdenskrig har vært med å redde mange liv. Vi kan takke skotten lege Alexander Flemming for det, dette skjedde på tidlig 1900-tallet i England der han arbeidet.

I dag har vi fått et motsatt problem, vi har brukt penicillin og antibiotika så mye at vi har blitt resistente, det vil si at kroppen tåler store mengder uten at det har effekt. Så nå jobber det forskere på spreng, verden over, for å finne en løsning på dette.

De fleste har kanskje hørt om Placebo-effekten? Det er den som oppstår når hjernen tror den får medisin og dermed blir kroppen frisk. Placebo-effekten er veldig effektiv, men det er også et etisk dilemma ved å anvende denne. De fleste av oss liker ikke tanken på at vi er “hypokondere” eller at det er tankene våre som har gjort oss syke. Ingen liker å ha vondt noe sted der ingen kan se det heller, for da får mange en følelse av at vi “bare sutrer”, og det gjør vi jo ikke. Hvis det viser seg at vi har fått Placebo, i stede for virkelige medisiner, kan vi bli like syke igjen etter endt “behandling”, nettopp fordi det er hjernen vår som gir den beste kuren. Og hvis hjernen slutter å tro på behandlingen eller føler seg ført bak lyset, ja da er vi tilbake til utgangspunktet. Dessverre.

Plaster på såret

For barn utgjør et lite plaster all verden i forhold til sår og smerter. Det er akkurat som om alt blir borte når plasteret er satt på og såret ikke vises lenger. Eller å blåse på hvis noe er ømt, litt omsorg er det som trengs. Kanskje er det litt sånn med oss alle? Litt omsorg og vips så er vi lettere kurert?

Caroline Myss - medisinsk intuitiv

Caroline Myss er en av de jeg har lest noen av bøkene til, de er nok i overkant alternative, hun forteller i en av sine bøker at hun har vært med og hjulpet unge menn å tenke seg frisk fra HIV og AIDS, DET var da jeg leste om det at jeg virkelig begynte å se på muligheten for å tenke oss friske eller syke. Det må da være mirakler, selv om de ikke er helt dagligdagse enda så kan det faktisk skje.

Da min stedatter fikk kreft i skjoldbrukskjertlene sine og måtte fjerne dem for et års tid siden fikk vi beskjed om at hun ville bli nødt til å gjennomgå en behandling med radioaktivt jod for å fjerne evt rester av skjoldbrukskjertelen (thyroidea). Hun var da så sliten og lei av å være på sykehus og å ta blodprøver, celleprøver etc at hun bestemte seg for at hun var frisk. Vi fikk ikke omtale henne som noe annet enn frisk. Hun tok livet sitt tilbake og var frisk. Etterhvert fikk legene andre resultater på undersøkelsene og så fikk vi melding om at det ikke var nødvendig med behandling av radioaktivt jod lengre. Gjett om jenta ble lykkelig, og har selvfølgelig latt alle høre “hva var det jeg sa…” Hun ser på seg selv som frisk, og har vel ikke vært så frisk på årevis. Allergi og eksem er bedre, forkjølelse har hun nesten ikke noe av heller – så kanskje hjelper det å tenke andre tanker?

tenk_deg_frisk

Jeg har vært hos en psykomotorisk fysioterapeut også, for jeg har slitt med musesyke i både armer, nakke, skuldre og øvre del av ryggen. Skulderbladene mine var nesten helt ubevegelige og med en stor porsjon omtanke fra min psykomotoriske fysioterapeut, noe bearbeiding av vanskelige følelser og litt stretching av de såre partene – og hvile fra det som trigger smertene så begynte kroppen min å bli bedre, skjønt den fikk vondt andre steder. Det er en helt annen historie.

WalkToCureDiabetes

Hvis vi ikke helt greier å la tankene våre kurere oss og holde oss friske, så hjelper det alltid å gå en tur for helsas skyld. Å gå turer hjelper å holde blant annet diabetes i sjakk i alle fall. Det skader nok ikke å hjelpe til for å bli kurert. La legene gjøre det de kan, la homeopatene og akupunktørene hjelpe til og til sist litt kosttilskudd i form av vitaminer, mineraler, omega3-9, rød-solhatt og urte tea etc kan vel heller ikke skade på velvære for å bli frisk.

Selv om det kanskje bare er placebo-effekten som hjelper – la meg ha placebo-effekten og troen for da blir jeg i alle fall frisk! La ingen si til meg at det har ingen ting for seg eller at det ikke hjelper, for da slutter det jo å ha effekt. Ha du dine tanker for deg selv hvis de bare er med på å “såre” andre, du vet at ærlighet er best når den er veloverveid.

 

– Trinity

Legg inn en kommentar