Skip to content

28. August 2011

Fotografiets dag – Preus Museum – A Doll’s House Prosjektrom –Karljohansvern, Horten

Fotografietsdag på KarljohansvernAnnonse i Gjengangeren om Fotografiets dag

I dag har det vært Fotografiets dag og for 5. år på rad feires dette på Preus Museum.

Jeg vil benytte anledningen til å Gratulere Arrangørene med flotte utstillinger og arrangement. Været holdt seg bra hele formiddagen, men etter at jeg gikk hjem så kom det nok litt regn. Det var første gang jeg deltok og jeg er veldig glad for at jeg dro dit. For det første er det morsomt å se hva andre fotografer gjør, hva de presenterer som kunst og forhåpentligvis ville jeg bli inspirert bare av å dra ned en tur. For det andre liker jeg å stille opp på det som skjer på lokalt plan her jeg bor, og andre steder jeg har hatt eller har tilhørighet.

Billettkø betyr bra oppmøte

Da vi kom ned til Karljohansvern var det allerede billett kø – og det syns jeg alltid er et godt tegn når noe skjer. Jeg håper virkelig arrangørene fikk så mange innom som de hadde håpet på.

Sigurd Fandango var årets festivalutstiller med sine flotte bilder. Disse var de første som møtte oss da vi kom inn på festivalområdet:

 Sigurd Fandango, Luanda, Angola, Preus MuseumSigurd Fandango, Afrikansk kjøpesenter før jul, Preus Museum

100 meter utstilling

Her fra 100 METER UTSTILLING. Det var en lang rekke med utvalgte utstillere i åpen klasse. Søstra mi lurte på når jeg skulle være en av utstillerene Smilefjes som blunker det hadde jo vært kjekt å kunne blitt det en gang i nær framtid.

100 meter utstilling med ulike fotografer representert

Her er visittkort fra en håndfull av utstillerene i åpen klasse; Christopher Jonassen, Kirsti Mjelstad, Eli Reinholdtsen, Eva E. Schjetlein, Essi Frydenlund og Solfrid Sande.

Et knippe av utstillerene i 100 meter utstillingen. Panoramisert med Autostich-App for iPhone

A Doll's House Prosjektrom fra Foredrag om Robert Mappplethorp

Så var jeg innom åpningen av A Doll’s House Prosjektrom som presenterte utstillingen av Robert Mapplethorps fotografier. For en flott utstilling. Jeg ble helt betatt av et par av bildene. Og slik Robert Mapplethorp var inspirert av Andy Warhol kan jeg godt kjenne at jeg vil bli inspirert av Robert Mapplethorp (i likhet med mange andre). Interessant og rørende foredrag – veldig flott foredragsholder (selv om jeg dessverre glemte navnet hans).

Robert Mapplethorp selfportrait, Fotografietsdag Preus Muesum og A Doll's House Prosjektrom

Så flere bilder av Eli Beinholdtsen og hun har (uten at hun vet det) vært med på å gjøre meg interessert i flere internasjonale og nasjonale fotografer. Kjøpte e-boken hennes for en god stund siden og har siden det fulgt med på twitter o.l for å se hva fotografer holder på med Smilefjes Selv om hun ikke vet det er jeg veldig takknemlig for inspirasjonen.

Tusen takk til Eli Reihholdtsen for inspirasjon - uten at hun vet det

Nok en gang vil jeg få takke for en flott dag i fotografiets tegn.

Sykehusbrygga ved Preus Museum og Karljohansvern

 

 

– Trinity

Read more from Foto

Legg inn en kommentar