Skip to content

28. August 2011

Dag 52 – Bli rik som Millionærene fra Nazareth

Dag 52:

Hvis du har blitt oppdratt til å tro at å være rik ikke er åndelig, så vil jeg anbefale at du leser «The Millionaires i Bibelen Series» av Catherine Ponder. I disse herlige bøkene vil du oppdage at Abraham, Issac, Jacob, Josef, Moses og Jesus ikke bare var millionærer selv, men med mer velstående livsstil enn mange av dagens millionærer kan forestille oss.

Moses - Millionæren fra BibelenMillionærene fra Nazareth

Så det er bare å satse på å bli millionær om det er det vi vil. De store gutta spiste kirsebær, rundt år 0 også. Så det er bare å be om rikdom og rikdom skal komme til deg. Selv har jeg nok bevart noe av barnetroen min og den sier at jeg skal dele med andre for å bli rik. Skjønt – det har aldri hatt noen gevinst for meg å dele av alt jeg har. For jeg har hørt flere ledere og karriere mennesker som forteller at de har ikke kommet så langt i livet ved å være snill. Og kanskje er det slik. Hvis jeg lever et forsiktig liv og prøver å være så snill og omgjengelig som mulig – selv om det gjør meg til en uekte person – så har ikke Gud noe å tilgi meg for på dommens dag?

Jeg har ikke hørt om disse bøkene til Catherine Ponder før i dag – da jeg skulle se på “dagens tekst” – jeg googlet litt rundt og skal innrømme at det høres interessant ut å se nærmere på. Kanskje det kan være befriende å høre at det ikke er en synd å ha mye. Kanskje har vi alle et potensiale til å bli millionærer i våre liv?

Janteloven har nok hatt like stor innvirkning i mitt liv som barnetroen og søndagsskolen hadde. Skjønt Janteloven virker enda, i visse sammenhenger. Jeg kan huske hvor misunnelig jeg var på “oss” i Janteloven, jeg lurte alltid på hvem “de” var – de som jeg ikke var like bra som. Jeg visste bare at jeg ikke var så bra som “dem”. Merkelig hvordan en slik lov kan påvirke flere generasjoner. Dette er kanskje “typisk norsk”?

Janteloven

1. Du skal ikke tro du er noe.

2. Du skal ikke tro du er like meget som oss.

3. Du skal ikke tro du er klokere enn oss.

4. Du skal ikke innbille deg at du er bedre enn oss.

5. Du skal ikke tro du vet mer enn oss.

6. Du skal ikke tro du er mer enn oss.

7. Du skal ikke tro du duger til noe.

8. Du skal ikke le av oss.

9. Du skal ikke tro noen bryr seg om deg.

10. Du skal ikke tro du kan lære oss noe.

(Axel Sandemose 1933)

Ha en fin dag alle sammen

– Trinity

Legg inn en kommentar