Skip to content

18. August 2011

Dag 42 – Den største gleden i livet

Dag 42:

Gleden ved å gi er den største glede i livet.

Erikshjälpen i Sverige

Innimellom når jeg er i Sverige er jeg innom Erikshjälpen. Dette er noe tilsvarende Freetex hjemme i Norge. Det er en kristelig organisasjon som baserer seg på frivillighet og giverglede. Folk kan levere alt mulig til Erikshjälpen, klær, kopper/kar, møbler, leker, smykker og alt du ellers ville ha kastet på søppelplassen. Det er mulig å finne en del rimelige skatter her. Det blir som å gå inn på et loppemarked, bortsett fra at dette markedet har åpent hver lørdag (og det er likt over hele Sverige), men så varierer det om det er åpent én eller flere dager i tillegg til lørdag. Hvis du ikke har så mye penger til overs at du føler du har mulighet til å hjelpe andre ved innsamlingsaksjoner, eller være fadder med faste utgifter hver måned så kan dette være løsningen. Alle som jobber ved Erikshjälpen gjør det gratis. Alle pengene de får inn går direkte til hjelpe prosjektene deres. I Vänersborg så det ut som det er et samarbeid mellom Erikshjälpen og Pinsemenigheten, men dette må jeg innrømme at jeg er noe usikker på.

Erikshjälpens prosjekter og hjelpeområder

Det kan være litt vanskelig å se på dette bildet hvilke prosjekt Erikshjälpens penger går til, men de dekker ca 25 land i hele verden, inkludert Sverige.

Du finner Erikshjälpen i følgende byer i Sverige; Arvika, Bodafors, Bollnäs, Broby, Dala-Järna, Edsbyn, Esløv, Filipstad, Fränsta, Genarp, Gävle, Göteborg, Hedemora, Huskvarna, Härnösand, Höör, Idala, Jönköping, Karlstad, Kramfors, Kristianstad, Lindesberg, Lund, Malmö, Norrköping, Rättvik, Skene, Skärblacka, Skövde, Stockholm – Spånga, Stockholm – Vårby, Sundsvall, Säffle, Sävsjö, Söderhamn, Timrå, Tomelilla, Tranås, Vallentuna, Vetlanda, Vimmerby, Vrigstad, Vänersborg, Värnamo, Växjö, Åkarp, Ånge og Örebro

Pengene gis til trengende rundt i verden

Her er et bilde av alle som indirekte ville gi noe til de som trenger hjelp. Jeg tar meg alltid i å spekulere om noen er interessert i nettopp det aspektet ved å handle second hand – nettopp at de også gir noe til andre. Eller om de bare er interessert i å spare penger på å handle billig, brukt – eller som atter andre gjør – handler veldig billig her og selger det dyrt i sine egne butikker senere. Det er alltid interessant å se hva som er drivkraften vår.

The bridge

Jeg for min del er alltid opptatt av hvem pengene går til hvis jeg skal handle second hand/ brukt. Hvis det bare går i lommen på noen som allerede har mye så avstår jeg kanskje fra å handle. Men når det gjelder Erikshjälpen, Freetex, Uff, osv så ser jeg alltid på hvilke prosjekter de er involvert i – går inn på websiden deres for å finne ut mer. Og kanskje en dag kan også jeg være med å gjøre noe på frivillig basis.

For meg handler dette om å gi til andre, uten at jeg gir penger til en tigger. For FrelsesArméen hjemme i Norge gjør en flott innsats for de hjemløse og fattige i Norge og derfor hjelper jeg en tigger på den måten. Jeg kjøper =Oslo fordi det er en god måte å hjelpe andre på.

Min oppfordring er å kjenne hvor godt det gjør når du kan hjelpe eller gi noe til andre, som trenger det mer enn deg selv.

 

– Trinity

Legg inn en kommentar