Skip to content

23. Juli 2011

2

Anders Behring Breivik, om du har gjort det de sier du har gjort skal du vite; – Vi vil ikke la frykten styre oss

Mørke skyer inn over byen med det store hjertet, Oslo

Mørke skyer inn over Oslo

Mørke skyer rullet inn over Oslo og Utøya igår ettermiddag. Mens vi satt som lenket til tv og internett for å få med oss det som er helt uvirkelig. Vi er rammet av terror. Grusomme handlinger har skjedd mot Norge, mot privat personer og ikke minst mot ungdommer og deres familier.

Stortinget, Oslo

Det er viktig at vi nå står sammen og støtter hverandre og kommer oss gjennom det som har hendt. Stortinget og resten av det politiske Norge vil nå handle til vårt beste. Nå har vi blitt oppfordret til å holde oss hjemme, bort fra Oslos gater i kveld, og ut fra hva som rapporteres på nyhetssendingene har vi tatt denne oppfordringen. Det er klart at det letter arbeidet for de som nå har begynt oppryddingen i hovedstaden vår. For noen flittige mennesker er allerede i gang med å få alt tilbake på rett kjøl.

Vi må ikke la frykten råde over oss nå, med tanke på hva jeg har blogget om de siste dagene så er det viktig å ikke tenke hat, frykt, usikkerhet. Selvfølgelig skal vi få tenke sorg, men sorgen skal alltid gå over i gleden.

Vi får dresse oss opp og ta igjen Oslo, byen vår med det store hjertet. Vi skal tenke modige, sterke tanker – for vi er modige og sterke og vi er et samlet folk. Når vi kobler oss på Universet med modige og sterke tanker vil vi få mot og styrke til å stå samlet og finne den eller de som står bak det hele og gi dem den straffen han eller de fortjener. Jeg ser på Facebook og Twitter at det har dukket opp et navn, Anders Behring Breivik, det var ikke vanskelig å legge 2 + 2 sammen etter at media publiserte adressen til den siktede som sitter i avhør. Politiet oppga tross alt alder, etnisitet og at de hadde gått inn i boligen til vedkommende. Han kaller seg selv nasjonalistisk, men hvorfor går han da til angrep på sine egne landsmenn?? Det skrives at han ikke er psykisk syk, men jeg kan ikke forstå at det går an å gjøre sånne ting med viten og vilje. Jeg føler sympati med hans familie, de kan heller ikke ha det lett i kveld.

Jeg kjenner takknemlighet til de restauranter, klubber osv som holder stengt i hovedstaden i kveld. Det er å vise at vi bryr oss om de som er rammet. Dessuten vet ingen om det vil skje mer. Stemningen i Oslo i kveld er nok preget av sjokk, uforståelse og tristhet.

Stor respekt til alt helsepersonell, politi, brannberedskap og annet involvert redningspersonell i Oslo idag. Å være satt i alarmberedskapen "worst case scenario" er virkelig ingen spøk. Må dere alle være trygge og sterke nå, og støtte hverandre etterpå. Vi må ikke glemme å vise disse omsorgsfulle menneskene omsorg.

Hvil i Fred

Min dypeste medfølelse til alle de som er blitt rammet av de grusomme handlingene, denne tragedien som har rammet oss alle. Må Gud være med oss alle og gi oss styrke.

Jeg kan virkelig ikke forstå hva meningen med å ta ungdommene som var på leir var. De var helt hjelpesløse på den lille øya i Tyrifjorden. Utøya vil aldri bli det samme igjen. Det er én ting å vise sin misnøye med å gå til angrep på de som regjerer, selv om jeg ikke syns det er en god løsning på problemer heller. MEN barn og ungdommer… Nei, jeg er målløs, sjokkert og trist. Jeg nekter å være redd. Jeg nekter å la noen ta fra meg gleden av å like Oslo. Oslo vil alltid være byen i mitt hjerte. Jeg nekter for at noen skal true oss til å la barna våre være inne og spille dataspill hele tiden for det er eneste gangen vi virkelig vet hva de holder på med. Jeg vil at barna våre skal oppleve den friheten jeg er vokst opp med. Den tilliten og tryggheten jeg følte som barn, DEN vil jeg at barna skal oppleve. Det at de våger å klatre i trær, bli skitne på klærne og få blåmerker i lek og utfoldelse, INGEN skal få bestemme at vi skal være redde i vårt land. Vi bor i Norge, et av de beste land å bo i.

 

– Trinity

2 Comments Post a comment
 1. Tea Party Suckers
  Jul 23 2011

  Anders Behring Breivik har også bakgrunn fra Fremskrittspartiet/ Fremskrittspartiets ungdom. Da hans bakgrunn i partiet ble nevnt på FrPs Facebooksider fredag 22. juli, ble opplysningen raskt sensurert.

  Har ikke FrP moralsk ryggrad til å vedstå seg sine tilhengere?

 2. Trinity
  Jul 29 2011

  Det var interessant at du stilte spørsmålet så tidlig som du gjorde. Jeg var ikke blitt klar over dette før du skrev det på bloggen min, men så fyltes det utover dagen i mediene. FrP-Siv sto fram og syns det var sååå trist å vite at han hadde vært medlem – men de ville ikke stå for det på Facebook. Kanskje på tide at flere ungdomspartier ser litt på medlemmene sine og hva de kan gjøre for å oppdra dem? Vel, når det er sagt syns jeg fortsatt det er merkelig at Behring Breivik tok den gruppen med ungdommer – både fordi han sier han er anti flerkulturell-blanding i samfunnet og fordi barn og ungdom kan jo aldri ha gjort han noe. Eller kanskje han opparbeidet seg et hat mot AUF-ere da han var FpU-er? Uansett er han en gal, gal mann – en (dessverre) intelligent, kalkulerende, gal mann.
  7.22 (22.7) blir som 9.11 (11.9) i all framtid. Nå ser jeg at det kommer mye godt ut av denne terror handlingen – vi blir sterkere, klokere, mer sammensveiset og flerkulturell.

Legg inn en kommentar