Skip to content

20. juni 2011

Alternativ pizzabunn

Som jeg savner brød. Selv om jeg vet at jeg ikke skal spise hvetemel av noe slag har jeg fortsatt ikke blitt kvitt “abstinens-følelsen”. Når barna spiser pizzabunn og jeg spiser “fake-pizza” så frister det noe vanvittig. Men sist jeg smakte på litt av juniors bunn så smakte det meg ikke i det hele tatt. Så øynene og hjertet rotter seg sammen mot meg Smilefjes som blunker

Vel den ser ut som pizza, men den smaker ikke helt det samme. Her har jeg funnet oppskrift på pizzabunn. Jeg vet ikke hva jeg gjør feil, men et eller annet er det. For den blir veldig myk og konsistensen er nesten som en tykk pannekake. Kanskje hadde jeg for mye fyll på, så neste gang reduserer jeg fyllet. Forsøker å forsteke bunnen og håper på et litt beder resultat.

2 egg

1krm salt

3 ss olivenolje

1 dl vann (eller fløte)

3 ss fiberhusk

Bland sammen  egg, salt olje og vann/fløte og rør inn fiberhusken.  La deigen stå og svelle 1-2  minutter.  Spe med mer veske om det trengs.  Kjevle ut/ Kna ut deigen på bakepapirkledd plate og fyll den etter ønske (her forsøkte jeg et bakepapir som skal gjøre maten sprøere, men da gikk det nesten ikke å ta maten av papiret).

pizza uten hvete

 

– Trinity

Legg inn en kommentar